Italia a reușit calificarea în semifinalele Cupei Davis pentru al doilea an consecutiv, după victoria cu scorul de 2-1 obținută în fața Olandei.

Jannik SinnerFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Condusă cu 1-0 de Olanda, Italia s-a calificat în semifinalele Cupei Davis

Câștigătoare a trofeului în anul 1976 și de încă șase ori finalistă, Italia a început cu stângul confruntarea cu Olanda.

În prima partidă, Matteo Arnaldi (44 ATP) a cedat în fața lui Botic Van De Zandschulp (51 ATP) după trei seturi, scor 7-6(6), 3-6, 6(7)-7.

A urmat meciul proaspătului finalist de la Turneul Campionilor 2023, Jannik Sinner (4 ATP), unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului.

Elevul lui Darren Cahill s-a impus fără probleme în fața lui Tallon Griekspoor, scor 7-6(3), 6-1 și a restabilit egalitatea la general.

Victoria Italiei a fost adusă de perechea Jannik Sinner / Lorenzo Sonego, care a trecut de cuplul Tallon Griekspoor / Wesley Koolhof în meciul decisiv cu scorul de 6-3, 6-4.

De știut:

  • Italia își va afla adversara din semifinale în această seară, după duelul dintre Serbia și Marea Britanie.
  • În cealaltă semifinală, Australia va întâlni marea surpriză a acestei ediții, Finlanda.

Faza finală a Cupei Davis are loc în perioada 21-26 noiembrie, în „Martin Carpena” (sală cu o capacitate de 11.300 de locuri) din Malaga, pe hard indoor.