Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova au format în ultimii ani cea mai de succes pereche din circuitul feminin, dar cele două cehoaice au anunțat că nu vor mai juca împreună în sezonul 2024, scrie WTA.

Katerina Siniakova si Barbora KrejcikovaFoto: CRISTINA QUICLER / AFP / Profimedia

Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova nu vor mai face echipă în 2024

După ce au făcut echipă pentru prima dată în adolescenţă pentru a câştiga trei titluri de Slam la juniori în 2013, Krejcikova şi Siniakova şi-au transferat succesul în ultimii ani în circuitul WTA.

Ele au fost o forţă dominantă în circuitul de dublu încă de când au cucerit primele lor titluri majore la Roland Garros şi Wimbledon în 2018 şi au urcat pentru prima dată pe locul 1.

Sezoanele lor din 2021 şi 2022, în care şi-au completat setul de patru titluri de Grand Slam, aurul olimpic şi Turneul Campioanelor pentru a câştiga fiecare dintre cele mai importante titluri din acest sport cel puţin o dată, au consolidat echipa ca fiind cea mai de succes pereche activă.

Krejcikova și Siniakova și-au văzut impulsul stopat de accidentări în 2023. După ce au început sezonul cu o serie de 11 victorii consecutive care le-a adus al şaptelea titlu major la Australian Open şi al 15-lea titlu pe echipe la Indian Wells, ambele jucătoare s-au confruntat cu accidentări în timpul sezonului pe zgură şi iarbă, dar şi-au revenit pentru a cuceri al 16-lea titlu pe echipe la San Diego, în septembrie.

În ultimele lor meciuri din acest sezon, Krejcikova și Siniakova au trecut de echipa SUA pentru a obține calificarea în semifinalele Billie Jean King Cup, dar apoi au cedat în fața cuplului din Canada în două seturi.