​Iga Swiatek nu i-a dat nicio șansă americancei Jessica Pegula în finala Turneului Campioanelor, poloneza impunându-se cu un incredibil 6-1, 6-0. Partida a durat doar 59 de minute, iar la capătul ei circuitul WTA are o nouă lideră.

Iga SwiatekFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Schimbări importante în clasamentul WTA

Iga Swiatek, victorie cu 6-1, 6-0 cu Jessica Pegula - Poloneza, noua lideră WTA

Finala Turneului Campioanelor 2023 a fost una fără istoric: Swiatek a dominat total, iar meciul s-a întins pe durata a doar 59 de minute.

Pegula a câștigat un singur game, iar statisticile americancei au arătat rău de tot. Totul a plecat de la serviciu: Jessica a avut 41.2% puncte câștigate cu primul și 29.4% cu al doilea.

În plus, nici de la retur nu a putut face mai multe, iar Iga efectiv a zburdat pe teren.

„Să revin pe primul loc mondial este un vis devenit realitate. Aş spune că nu mă aşteptam la asta chiar acum, în acest sezon.

Speram că poate anul viitor va fi anul meu, dar se pare că, ştiţi, doar muncind din greu şi concentrându-mă pe lucrurile potrivite la final a funcţionat. Aşa că sunt foarte fericită” - Iga Swiatek, după ce a revenit pe locul 1 WTA.

De știut:

  • În urma victoriei de la Turneul Campioanelor, Iga Swiatek a revenit pe primul loc în ierarhia WTA, ea detronând-o pe Aryna Sabalenka.
  • A fost titlul cu numărul șase câștigat de Iga în 2023: Doha, Stuttgart, Roland Garros, Varșovia, Beijing, Turneul Campioanelor.
  • În carieră, Swiatek are 17 titluri WTA cucerite: 2023 - Doha, Stuttgart, Roland Garros, Varșovia, Beijing, Turneul Campioanelor / 2022 - Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma, Roland Garros, US Open, San Diego / 2021 - Adelaide, Roma / 2020 - Roland Garros.

Rezumatul finalei dintre Iga Swiatek și Jessica Pegula