Heinz Gunthardt a devenit cunoscut la nivel mondial în special datorită colaborării de mare succes cu legendara Steffi Graf. A ajutat-o din postura de antrenor să cucerească 12 titluri de Grand Slam, iar acum fostul jucător elvețian vorbește despre câte turnee majore va mai cuceri Novak Djokovic până la retragere.

Novak DjokovicFoto: Manu Fernandez / AP / Profimedia

Heinz Gunthardt crede că Novak Djokovic va mai câștiga 3 sau 4 titluri de Grand Slam

A împlinit 36 de ani pe 22 mai, dar dă tot mai des senzația că este precum vinul. Novak Djokovic are o condiție fizică de invidiat, o foame mare de trofee și o ambiție fantastică de a depăși cât mai multe recorduri din tenis.

Într-un interviu pentru Tennis Magazin, Heinz Gunthardt vorbește despre tenisul momentului, noua generație, dar și despre „nemuritorul” Nole.

Făcând referire la cariera de succes a sârbului, Gunthardt este de părere la forma fizică și mentală pe care o arată în prezent Djokovic, acesta mai poate câștiga trei sau chiar patru Grand Slamuri.

„Da, chiar cred că poate cuceri încă trei sau chiar patru Grand Slamuri (n.r. până la retragerea din sportul de performanță)”, spune Gunthardt pentru sursa citată.

În prezent, Novak Djokovic poate fi văzut evoluând la Mastersul de la Paris, acolo unde în faza optimilor de finală va da peste olandezul Tallon Griekspoor (23 ATP).

Cine este Heinz Gunthardt

Născut pe 8 februarie 1959, Heinz Gunthardt este un fost jucător și antrenor de tenis. Cel mai sus s-a aflat pe locul 22 în calitate de jucător, iar de-a lungul carierei a câștigat 5 titluri ATP.

A obținut doar din premiile din tenis $1.550.007, iar cele mai bune rezultate de la Grand Slamuri au fost sferturile de finală de la Wimbledon (1985) și US Open (tot 1985).

În calitate de antrenor a dat lovitura cu Steffi Graf, el pregătind-o pe legendara jucătoare de la începutul lui 1992 și până la finalul carierei acesteia, anul 1999.

În intervalul amintit, Graf a câștigat cu Gunthardt în loja sa 12 titluri majore din totalul de 22.

A mai colaborat part time cu jucătoare precum Jelena Dokic, Jennifer Capriati și Ana Ivanovic.

Recordurile principale ale lui Novak Djokovic

Născut pe 22 mai 1986, la Belgrad, Djokovic deține în acest moment multe dintre recordurile din tenis, dar cele mai importante sunt următoarele trei: cele mai multe titluri de Grand Slam, cele mai multe turnee de tip Masters (ATP 1000) și cele mai multe săptămâni din postura de lider ATP.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1 Novak Djokovic 24

2 Rafael Nadal 22

3 Roger Federer 20 (retras)

Clasamentul turneelor Masters

1 Novak Djokovic 39

2 Rafael Nadal 36

3 Roger Federer 28 (retras)

Săptămâni pe locul 1 ATP

1 Novak Djokovic 397

2 Roger Federer 301

3 Pete Sampras 286 etc.

Heinz Gunthardt, imediat după ce a câștigat Billie Jean King Cup alături de echipa Elveției în 2022

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Novak Djokovic, sincer: „Nu sunt prieten cu Rafael Nadal”

>> VIDEO Faza zilei: Cum s-a recomandat Novak Djokovic când nu a fost recunoscut la gala Balonului de Aur