​Maria Sakkari a prins ediția din acest a Turneului Campioanelor la limită, ea fiind prezentă în competiție după abandonul de ultim moment al Karolinei Muchova. Sosită ultima la Cancun, grecoaica este și prima care pleacă acasă.

Maria SakkariFoto: Minas Panagiotakis / Getty images / Profimedia

>> Turneul Campioanelor: Înfrângere categorică suferită de lidera mondială

Maria Sakkari și căderea mentală de la WTA Finals 2023: „Sunt terminată”

Sakkari a debutat rău de tot la WTA Finals, ea cedând după o oră și 15 minute cu un categoric 0-6, 1-6 disputa cu Aryna Sabalenka.

Marcată din punct de vedere mental de acest rezultat, sportiva din Grecia a intrat cu moralul la pământ contra Elenei Rybakina, iar rezultatul primului set a arătat din plin acest lucru: 6-0 pentru adversară.

Cu un singur game câștigat în primele seturi de la Turneul Campioanelor, Maria a avut o descărcare nervoasă către antrenorul său, Tom Hill.

„Sunt terminată”, a spus Maria în timp ce se afla pe bancă pentru pauza dintre manșe.

La conferința de presă de după partidă, Sakkari a găsit puterea să scoată în evidență și aspecte pozitive după meciul pierdut cu Rybakina.

Grecoaica s-a luptat din plin atât cu adversara, dar mai ales cu propriile frici instaurate puternic în minte. Sakkari i-a dat bătăi de cap Rybakinei în următoarele două seturi, ambele decise în tie-break (primul câștigat cu 7-4, al doilea cedat cu 7-2).

„Evident, un început foarte lent de meci. Am fost foarte încordată și stresată, iar probabil că rezultatul din primul meci (0-6, 1-6 cu Sabalenka) a apăsat mult în mintea mea.

Cea mai mare victorie a mea de astăzi (n.r. deși a pierdut) a fost aceea că am reușit să înving acea teamă de pe teren. Am fost la doar câteva puncte poate de a câștiga meciul.

Am crezut că voi rămâne la un nivel mental scăzut și că voi termina sezonul rău, dar revenirea de la meciul de astăzi îmi dă speranțe”- Maria Sakkari.

Sakkari a cedat în cele din urmă partida, scor 0-6, 7-6(4), 6-7(2), la capătul unui meci care a durat două ore și 24 de minute. Înfrângerea o trimite acasă pe grecoaică, ea fiind prima jucătoare eliminată de la WTA Finals 2023.

>> Turneul Campioanelor: Victorie crucială pentru o câștigătoare de Grand Slam

Grupa Bacalar, clasament

1. Jessica Pegula (favorită 5) 2-0 (victorii / înfrângeri) / 4-0 (seturi) / 25-14 (gameuri)

1. Aryna Sabalenka (1) 1-1 / 2-2 / 19-13

3. Elena Rybakina (4) 1-1 / 2-3 / 26-26

4. Maria Sakkari (8) 0-2 / 1-4 / 14-31.

Ultimele partide din Grupa Bacalar vor fi Aryna Sabalenka - Elena Rybakina și Jessica Pegula - Maria Sakkari. Primele două clasate se vor califica în semifinale.

Turneul Campioanelor 2023 are loc în perioada 29 octombrie - 5 noiembrie, pe hard, la Cancun, Mexic. Are premii totale în valoare de $9.000.000, la start se află cele mai bune opt jucătoare ale sezonului, iar campioana en-titre este Caroline Garcia (nu s-a calificat la ediția din acest an).