Alexander Zverev (9 ATP) se confruntă cu probleme în afara terenului de tenis. Sportivul a primit o amendă în valoare de 450.000 de euro pentru violență domestică din partea unui tribunal din Berlin.

Alexander ZverevFoto: STR / AFP / Profimedia

Alexander Zverev, amendat cu 450.000 de euro pentru violență domestică

La cererea Parchetului din Berlin, tribunalul „a emis la 2 octombrie un ordin penal împotriva jucătorului profesionist de tenis Alexander Zverev”, suspectat de „agresiune şi lovire”, potrivit unui comunicat. Instanţa a impus o amendă de 450.000 de euro.

„Zverev este acuzat că a agresat fizic o femeie în timpul unei dispute la Berlin în mai 2020 şi că i-a afectat sănătatea”.

Instanţa nu a menţionat numele reclamantului. Cu toate acestea, într-un comunicat separat, apărătorii jucătorului au reacţionat la anunţul instanţei şi au menţionat numele Brendei Patea, fosta parteneră a sportivului.

Alexander Zverev „contestă acuzaţia şi a depus o contestaţie”, a precizat instanţa, ceea ce deschide calea pentru o audiere.

Secţia abilitată a Tribunalului Tiergarten va reaudia în primul rând părţile şi apoi, cel mai probabil, va stabili o dată pentru proces.

Cabinetul de avocatură Schertz Bergmann, care îl reprezintă pe jucător, a precizat într-un comunicat postat pe X că faptele descrise de Patea „şi care sunt singurele care stau la baza ordonanţei au fost deja respinse de un raport medical”.

În ianuarie, ATP a închis o anchetă privind acuzaţiile de violenţă domestică împotriva lui Zverev, de data aceasta implicând o jucătoare de tenis, din cauza lipsei de probe suficiente. Ancheta a fost deschisă în urma acuzaţiilor de violenţă formulate împotriva sa la sfârşitul anului 2020 de către Olga Sharypova, fosta sa parteneră, anunță News.ro.

Zverev participă în această săptămână la turneul Masters 1000 de la Paris-Bercy.