Beatriz Haddad Maia (a opta favorită) a câștigat WTA Elite Trophy, cel mai important trofeu de până acum al carierei. Brazilianca a trecut în marea finală de Qinwen Zheng, favorita gazdelor și cap de serie numărul șapte la Zhuhai (7-6 (11), 7-6(4)).

Beatriz Haddad MaiaFoto: Nathan Denette / AP / Profimedia

Finala a fost una intensă și foarte echilibrată, cele două jucătoare având nevoie de două tie-break-uri pentru a putea fi despărțite.

De fiecare dată, Haddad Maia a avut nervii mai tari și și-a valorificat experiența superioară: 13-11 și 7-4 în tie-break-uri.

Meciul a durat două ore și 51 de minute.

De știut:

  • Pentru brazilianca în vârstă de 27 de ani acesta este cel de-al treilea titlul WTA al carierei, după cele de la Nottingham și Birmingham, ambele cucerite în 2022.
  • De asemenea, eleva lui Rafael Paciaroni a mai disputat și alte două finale: Toronto (2022 - pierdută împotriva Simonei Halep) și Seul (2017).
  • În urma victoriei de la Zhuhai, Haddad Maia va face un salt de opt locuri în clasamentul WTA, până pe locul 11 (cu 2855 de puncte).
  • De cealaltă parte, Zheng va urca trei locuri în clasamentul WTA, urmând ca de săptămâna viitoare să se afle pe 15 (NCH - cel mai bun loc ocupat până acum în carieră).

Rezumatul partidei dintre Haddad Maia și Zheng:

WTA Elite Trophy 2023 a avut loc în perioada 24-29 octombrie, pe hard (Greenset), la Zhuhai, China. Competiția a adus la start cele mai bune jucătoare care nu au prins calificarea la Turneul Campioanelor de la Cancun.

A avut premii totale în valoare de $2.409.000, iar la start s-au aflat 12 sportive (repartizate în patru grupe de câte trei jucătoare). Prima clasată din fiecare grupă a obținut calificarea în semifinale.

Cum au arătat grupele

Grupa A (Azalea): Barbora Krejcikova, Daria Kasatkina, Magda Linette

Grupa B (Camellia): Madison Keys, Beatriz Haddad Maia, Caroline Garcia

Grupa C (Orchid): Jelena Ostapenko, Qinwen Zheng, Donna Vekic

Grupa D (Rose): Liudmila Samsonova, Veronika Kudermetova, Lin Zhu (wild card).