Beatriz Haddad Maia s-a calificat sâmbătă în finala WTA Elite Trophy 2023, sportiva din Brazilia trecând de Daria Kasatkina, scor 6-4, 6-1.

Beatriz Haddad MaiaFoto: Julian Avram/Icon Sportswire / AP / Profimedia

>> Turneul Campioanelor 2023 - Cum arată cele două grupe

Beatriz Haddad Maia, în finala WTA Elite Trophy 2023

Locul 19 în ierarhia mondială și sportiva cotată (teoretic) cu șanse mici la câștigarea competiției (favorită opt), Beatriz a făcut un meci impecabil de la lansare, brazilianca câștigându-și toate gameurile de serviciu.

În plus, Haddad Maia a fost precisă de la retur, iar cele trei break-uri făcute de-a lungul semifinalei stau mărturie în acest sens.

Kasatkina (cap de serie 6) s-a ridicat doar în anumite momente la nivelul adversarei, a avut procentaje net inferioare atât cu primul cât și cu al doilea serviciu, iar victoria adversarei nu poate fi pusă în vreun fel la îndoială.

Semifinala a durat o oră și 33 de minute.

În cea de-a doua semifinală s-au întâlnit chinezoaicele Lin Zhu (37 WTA - wild card) și Qinwen Zheng (18 WTA - cap de serie 7). Qinwen a avut câștig de cauză, scor 7-5, 4-6, 6-1.

WTA Elite Trophy 2023 are loc în perioada 24-29 octombrie, pe hard (Greenset), la Zhuhai, China. Competiția a adus la start cele mai bune jucătoare care nu au prins calificarea la Turneul Campioanelor de la Cancun.

Are premii totale în valoare de $2.409.000, iar la start s-au aflat 12 sportive (repartizate în patru grupe de câte trei jucătoare). Prima clasată din fiecare grupă a obținut calificarea în semifinale.

Cum au arătat grupele

Grupa A (Azalea): Barbora Krejcikova, Daria Kasatkina, Magda Linette

Grupa B (Camellia): Madison Keys, Beatriz Haddad Maia, Caroline Garcia

Grupa C (Orchid): Jelena Ostapenko, Qinwen Zheng, Donna Vekic

Grupa D (Rose): Liudmila Samsonova, Veronika Kudermetova, Lin Zhu (wild card).