Andrey Rublev este cel de-al cincilea jucător calificat pentru ediția din acest an a Turneului Campionilor de la Torino, după victoria de joi de la ATP Vienna.

Andrey RublevFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Andrey Rublev a obținut calificarea la Turneul Campionilor 2023

Jucătorul rus a trecut joi de italianul Matteo Arnaldi, scor 7-5, 6-3, în optimile de finală ale turneului ATP Vienna și și-a asigurat locul la turneul din luna noiembrie.

„Este o veste grozavă. Puțin sunt surprins. După meci nu știam că dacă voi câștiga meciul mă voi califica cu siguranță, așa că nu știam asta și este un sentiment grozav, o veste grozavă. Aștept cu nerăbdare turneul și mă bucur să joc la Turneul Campionilor pentru încă un an”, a declarat Rublev, conform Eurosport.

Până acum erau siguri de calificarea la Turneul Campionilor din acest an Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev și Jannik Sinner.

Pentru ultimele trei locuri lupta este una intensă și pot apărea surprize până la finalul sezonului.

Ediția din acest an a Turneului Campionilor se va disputa la Torino în perioada 12-19 noiembrie.

Organizatorii italieni vor oferi în acest an premii record, iar dacă va exista un câștigător al turneului care să se impună în toate partidele (trei în grupă, semifinale și finală - total de cinci partide) acesta va pleca acasă cu un cec în valoare de $4.801.500.