Ediția din 2023 a Turneului Campioanelor va debuta pe 29 octombrie, dar cele mai bune opt jucătoare ale sezonului au parte de o surpriză neplăcută la Cancun.

Aryna SabalenkaFoto: Han Yan / Xinhua News / Profimedia

>> Orașul ales de WTA pentru a organiza Turneul Campioanelor 2023

Aryna Sabalenka și Iga Swiatek se antrenează „pe șantier” la Turneul Campioanelor 2023

Ajunse deja în Mexic, Aryna Sabalenka (1 WTA) și Iga Swiatek (2 WTA) au găsit un complex care se află încă în construcție. Ele sunt nevoite să se antreneze pe cele două terenuri puse la dispoziție de hotelul unde sunt cazate.

Despre această situație a vorbit Tomasz Wiktorowski, antrenorul polonezei Iga Swiatek.

„Cheia este ca suprafața să fie dată în folosință în jurul zilei de joi. Dacă terenul este deja vopsit pe această suprafață și se face curățenie în jurul terenului, s-ar putea să nu fie totul liniștit, pentru că se vor mai construi tribune și instalații, dar ne vom putea antrena măcar.

Primele meciuri vor avea loc duminică. Cred că totul va fi gata în jurul zilei de sâmbătă. Presupunem că totul va fi bine” - Tomasz Wiktorowski.

WTA a stabilit târziu (în luna septembrie) unde va avea loc competiția în acest an și ar fi cheltuit 6 milioane de dolari pentru a construi noua arenă din Cancun, special pentru organizarea acestui eveniment.

Turneul Campioanelor 2023 are loc în perioada 29 octombrie - 5 noiembrie, pe hard, la Cancun, Mexic. Are premii totale în valoare de $9.000.000, iar la start se vor afla cele mai bune opt jucătoare ale lumii.

Aryna Sabalenka, Iga Swiatek, Coco Gauff, Elena Rybakina, Jessica Pegula, Ons Jabeur, Marketa Vondrousova și Maria Sakkari se vor lupta pentru marele trofeu.

Campioana din 2022 (Caroline Garcia) nu a obținut calificarea.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Turneul la care se poate câștiga cel mai mare premiu din istoria tenisului

>> FOTO Ruptură între Simona Halep și Patrick Mouratoglou? Unde se antrenează fosta lideră WTA

>> O multiplă câștigătoare de Grand Slam și-a anunțat revenirea pe teren la aproape 36 de ani

>> ATP: Debutantul anului 2021 și-a aflat pedeapsa după ce a încălcat regulamentul antidoping