Simona Halep (32 de ani) a primit o suspendare de 4 ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea în Tenis (ITIA), în privința cazului de dopaj cu Roxadustat și nereguli în privința pașaportului biologic.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Simona Halep nu s-a dat bătută și a contestat decizia celor de la ITIA la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS) a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei luate de tribunalul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe 22 septembrie, în care a fost găsită vinovată de încălcarea unor reguli antidoping şi sancționată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022 şi cu descalificarea rezultatelor obținute în perioada 29 august 2022 - 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea oricăror medalii, titluri, puncte şi premii în bani.

Procedurile de arbitraj ale TAS au început. În concordanță cu Codul sportiv de arbitraj (Codul TAS-CAS), părțile fac schimb de acte depuse în scris, iar panelul de arbitri va decide constituirea cazului.”

Citește mai departe pe Digisport.ro