Suspendată pentru 4 ani în scadalul de dopaj în care a fost implicată, pentru Simona Halep singura cale de atac a rămas Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv. Președintele FR Tenis crede că pedeapsa acesteia se va reduce semnificativ.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Fostul șef al ANAD spune cum ar fi putut evita Simona Halep toate problemele cu dopajul

George Cosac, încredere totală în revenirea Simonei Halep: „O va face la cel mai înalt nivel”

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a vorbit cu mult optimism despre cazul Simonei Halep. Acesta consideră că la TAS i se va da dreptate și va reveni mult mai repede pe teren.

„Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată. Eu am stat de vorbă cu ea când au început problemele. Ea mi-a spus cu mâna pe inimă că nu a făcut nimic împotriva legii. Din câte ştiu, probele de sânge tot timpul au ieşit perfecte.

Sigur că am fost mulţi cei care ne-am dat cu părerea, dar până nu avem hotărârea defintivă şi de la TAS, mai bine să nu ne pronuţăm. Dar am încredere în caracterul Simonei.

Simona reprezintă un brand pentru România şi ani de zile a fost un vid al performanţelor în sport. A fost o perioadă în care Simona a dominat cu performanţele ei.

Aşteptăm răspunsul de la TAS. Eu sunt convins că-şi va dori să revină pe terenul de tenis. Dacă o va face, o va face doar la cel mai înalt nivel. Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată” – a declarat George Cosac, pentru Orange Sport.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

>> Prima reacție a firmei acuzate că i-a furnizat Simonei Halep suplimente contaminate cu Roxadustat

>> Avocatul Simonei Halep, după ce firma canadiană a negat contaminarea suplimentelor cu Roxadustat: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani

>> Atac al canadienilor care i-au furnizat suplimente Simonei Halep: „Nu a fost singura care a folosit acel produs”