​Bulgarul Grigor Dimitrov și rusul Andrey Rublev se vor duela pentru un loc în finala Mastersului de la Shanghai, în urma victoriilor obținute de cei doi în sferturi.

Grigor DimitrovFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Grigor Dimitrov - Andrey Rublev, în semifinalele Shanghai Masters

Dimitrov (19 ATP) l-a învins vineri pe chilianul Nicolas Jarry (22 ATP), scor 7-6(2), 6-4. Meciul a durat o oră și 40 de minute.

În a doua partidă a zilei, Rublev (7 ATP) a trecut de francezul Ugo Humbert (34 ATP), scor 6-2, 6-3, după un meci care a durat o oră și jumătate.

De știut:

  • Dimitrov și Rublev s-au mai întâlnit de șase ori în circuitul ATP, iar scorul este egal: 3-3. Cei doi jucători se înțeleg foarte bine și sunt prieteni în afara terenului de tenis.
  • În cealaltă semifinală de la Shanghai, polonezul Hubert Hurkacz (17 ATP) va da piept cu americanul Sebastian Korda (26 ATP).

Grigor Dimitrov și Andrey Rublev, prieteni în afara competiției

Rolex Shanghai Masters are loc în perioada 4-15 octombrie, pe hard, face parte din categoria ATP Masters 1000 și are premii totale în valoare de 8.800.000. Campionul en-titre este Daniil Medvedev (2019). Ultimele ediții nu au avut loc din cauza pandemiei de Covid-19.