Jannik Sinner l-a învins în premieră într-un meci direct pe Daniil Medvedev, italianul reușind să își adjudece titlul la ATP Beijing după un duel câștigat în două seturi, scor 7-6(2), 7-6(2).

Jannik SinnerFoto: Andrew Ong / AP / Profimedia

Jannik Sinner l-a învins în premieră pe Daniil Medvedev chiar în finala ATP Beijing

Jannik Sinner a cucerit al nouălea titlu al carierei după ce a câștigat miercuri turneul ATP Beijing.

Italianul a reușit să îl învingă în marea finală pe Daniil Medvedev, împotriva căruia pierduse toate cele 6 întâlniri directe.

Grație succesului din finala de la Beijing, elevul pregătit (și) de Darren Cahill va urca pe locul 4 în ierarhia ATP, egalând performanța stabilită de Adriano Pannata în anul 1976.

La finalul disputei de la Beijing, Jannik Sinner a dat dovadă de fair-play față de Medvedev și a avut un mesaj aparte pentru jucătorul rus.

„Vreau să-i mulțumesc lui Daniil pentru că în sfârșit m-a lăsat să câștig un meci (zâmbește n.r.). Am avut multe bătălii, mai ales anul acesta. Îți mulțumesc că m-ai făcut un jucător mai bun atât pe teren, cât și la antrenamente. Am lucrat mult la fizicul meu și voi continua să fac acest lucru pentru că este o componentă esențială în jocul meu.

Din acest motiv, gândurile mele se îndreaptă către echipa care m-a susținut și către toți cei care mi-au fost aproape. Este foarte plăcut să împărtășesc acest succes cu voi și este o victorie foarte importantă în călătoria mea.

Pregătirea a fost foarte grea și au existat așteptări mari. Nu mă uit prea mult la clasament, obiectivul meu este să mă îmbunătățesc mereu și vreau să continui să fac acest lucru. Mai sunt încă multe de făcut.” - a declarat Sinner.

Mai mult decât atât, în urma triumfului de la turneul din Beijing, Jannik Sinner a bifat o performanță impresionantă în tenis, devenind primul italian care a obținut mai multe victorii în fața unor adversari din Top 5 la un singur eveniment ATP pe suprafață dură de când a fost introdus clasamentul ATP (1973).