​Jannik Sinner și-a trecut în CV al treilea titlu din acest sezon, italianul pregătit (și) de Darren Cahill triumfând la ATP Beijing (turneu de categorie 500). După două ore și două minute de meci intens, Sinner a bifat prima victorie după șase înfrângeri consecutive contra lui Daniil Medvedev (scor 7-6(2), 7-6(2)).

Jannik SinnerFoto: JB Autissier / imago sportfotodienst / Profimedia

După șase înfrângeri consecutive, Jannik (al șaselea favorit) a venit cu lecțiile făcute: a învățat să sufere contra rusului, să se gândească mereu la următorul punct (să nu mai rămână cu mintea agățată la mingile ratate) și să-i anticipeze lui Daniil mișcările ofensive.

A rezultat o finală spectaculoasă, cu multe puncte superbe și cu un tenis de bună calitate. Meciul de miercuri nu a avut vreun break, diferența făcându-se de fiecare dată în tiebreak.

Jannik a jucat pe cartea atacului, a fost clar mai inspirat în cele două tiebreakuri, iar Medvedev (cap de serie doi) a suferit prima înfrângere contra italianului, după șase victorii consecutive.

Diferențele au fost foarte mici, iar statistica vorbește clar despre acest lucru: 28-22 lovituri câștigătoare pentru Jannik, 24-27 erori neforțate (rusul a comis mai multe), total puncte câștigate: 83-70 pentru Sinner.

De știut:

  • Jannik Sinner (22 de ani) a câștigat în carieră 9 titluri, dintre acestea trei fiind în acest sezon (Montpellier, ATP Canada Masters, Beijing).
  • În urma triumfului de la Beijing, Jannik Sinner va urca de săptămâna viitoare pe locul 4 ATP, cea mai bună poziție de până acum din carieră (new career high).
  • Peformanța îl va ajuta pe Sinner să-l egaleze pe Adriano Pannata, cel care în 1976 s-a aflat pe locul patru în ierarhia ATP.

Italieni care au prins TOP 10 mondial începând din 1973 și până astăzi

4 Adriano Panatta [1976]

4 Jannik Sinner [2023 - după Beijing]

6 Matteo Berrettini [2022]

7 Corrado Barazzutti [1978]

9 Fabio Fognini [2019].

  • Medvedev (27 de ani) s-a impus în cinci turnee în acest an, Daniil câștigând în 2023 Rotterdam, Doha, Dubai, Miami și Roma.

China Open a avut loc în perioada 28 septembrie - 4 octombrie, pe hard, a făcut parte din categoria ATP 500 și a avut premii totale în valoare de $3,633,875. Campionul en-titre era Dominic Thiem (2019). Ultimele ediții nu au avut loc din cauza pandemiei de Covid-19.