Anhelina Kalinina a oferit surpriza zilei la WTA Beijing, sportiva din Ucraina (locul 28 mondial) trecând în runda inaugurală de Marketa Vondrousova, campioana en-titre de la Wimbledon, scor 1-6, 6-4, 6-1.

Marketa VondrousovaFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marketa Vondrousova, eliminată în turul întâi de la WTA Beijing de Anhelina Kalinina

A opta favorită a început perfect meciul, și-a impus ritmul, a dominat raliurile și a câștigat primul set cu 6-1.

Nu avea însă să fie până la urmă o zi bună pentru Marketa: a început să greșească tot mai mult, a cedat treptat inițiativa și a ajuns să cedeze al doilea set cu 6-4 (un singur break a făcut diferența).

Decisivul a fost unul de coșmar pentru Vondrousova: și-a cedat în trei rânduri serviciul, în timp ce de la retur nu a putut pune probleme reale. Setul i-a revenit cu 6-1 adversarei, iar Kalinina a reușit să producă surpriza. Partida a durat o oră și 47 de minute.

În acest sezon, Marketa (24 de ani) are 40 de victorii și 13 înfrângeri și a cucerit un singur titlu: a ridicat trofeul de campioană la All England Club, acesta fiind primul trofeu major din cariera jucătoarei din Cehia.

China Open are loc la Beijing, în perioada 30 septembrie - 8 octombrie, pe hard, face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $8,127,389.

Ultima ediție a competiției a avut loc în 2019 (a tot fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19), iar atunci campioană s-a încoronat Naomi Osaka.