Novak Djokovic a prins viteză în clasamentul titlurilor de Grand Slam, iar mulți dintre specialiștii prezenți în lumea tenisului îl văd în acest moment drept GOAT (n.r. cel mai bun din toate timpurile). Nu de aceeași părere este și Mike Bryan, fost lider mondial la dublu și multiplu câștigător de turnee majore (tot la dublu).

Novak Djokovic si Roger FedererFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Toni Nadal nu-l vede neapărat pe Novak Djokovic cel mai bun jucător din istoria tenisului

Mike Bryan spune că Roger Federer este din punctul lui de vedere GOAT-ul din tenis

Ajuns la 45 de ani, Mike este una dintre cele mai importante figuri din istoria tenisului, americanul reușind să domine circuitul de dublu ani la rândul alături de fratele său Bob.

Americanul s-a retras din tenisul de performanță cu 1150 de victorii și doar 373 de înfrângeri. A adunat premii în valoare de $16.767.452, a cucerit 124 de titluri ATP de dublu și are în CV 18 turnee majore (tot la dublu, desigur).

A văzut și a trăit multe în circuitul mondial, iar acum a intervenit și în „lupta” pentru GOAT care continuă să-i divizeze pe fanii sportului alb.

Mike îi laudă pe Federer, Nadal și Djokovic, este de părere că cel mai probabil sârbul va deține cele mai importante recorduri din tenis după ce se va retrage, dar îl vede pe Federer cel mai bun din toate timpurile - GOAT.

„Federer, Nadal și Djokovic sunt toți trei extraordinari, dar pentru mine Roger Federer este în vârf. În acei câțiva ani în care a dominat, aproape că nu a pierdut niciun meci.

Felul lui de a face lucrurile era întotdeauna atât de fluid, de natural. Nu transpira, era ca un maestru zen.

El era și cel mai relaxat din vestiar. Înainte de o finală de la Wimbledon a râs în vestiar de parcă ar fi fost o după amiază de duminică în parc.

Când totul va ajunge la final, cine știe cine va avea toate recordurile? Probabil că va fi Djokovic, dar voi avea întotdeauna un loc special în inima mea pentru Roger” - Mike Bryan, citat de welovetennis.fr.

>> Doboară toate recordurile? Vârsta până la care Novak Djokovic vrea să joace tenis în circuitul ATP

De știut:

  • Djokovic s-a desprins în fruntea ierarhiei titlurilor de Grand Slam câștigate. Cu 24 de trofee majore, sârbul îi lasă în urmă pe rivalii Rafael Nadal (22) și Roger Federer (20 - retras din tenis).
  • Novak are 96 de titluri în palmares (24 de Grand Slam - un record)
  • Novak Djokovic conduce în meciurile directe cu marii săi rivali:

Djokovic vs Nadal 30-29

Djokovic vs Federer 27-23.

  • Novak Djokovic este, de asemenea, jucătorul cu cele mai multe săptămâni pe locul 1 în ierarhia ATP: 392. Este urmat de Roger Federer (310) și Pete Sampras (286).
  • Nole deține și recordul în ceea ce privește titlurile Masters (ATP 1000): 39. Este urmat de Rafael Nadal (36) și Roger Federer (28).