Gabriela Ruse (185 WTA) va beneficia de un wild card și va participa direct pe tabloul principal al turneului „WTA 250” Transylvania Open, care se va desfășura între 16 și 22 octombrie la Cluj-Napoca.

Gabriela RuseFoto: Noushad Thekkayil/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mara Gae, din finala US Open 2023 la calificările pentru Transylvania Open

După Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, România va avea și a cincea jucătoare pe tabloul principal de la Transylvania Open, după ce Gabriela Ruse a primit un wild card.

Și câștigătoarea US Open 2023 la dublu junioare, Mara Gae, va beneficia de wild card, însă pentru faza calificărilor.

„Ne bucurăm că în cadrul Transylvania Open WTA 250 avem ocazia să susţinem şi să promovăm jucătoare românce. Unul dintre avantajele majore ale organizării unui turneu WTA în România constă în posibilitatea de a oferi wild carduri jucătoarelor noastre. E diferit când joci în faţa propriului public şi simţi susţinerea fără rezerve a celor din tribune.

În primul rând, o avem pe Gabriela Ruse care a jucat la Transylvania Open în fiecare an. Probabil ţineţi minte că anul trecut a făcut un meci senzaţional pe terenul central, care a durat mai mult de trei ore şi în care publicul a fost alături de ea de la început până la sfârşit. A fost un meci de finală, deşi se juca în optimi.

În al doilea rând, suntem încântaţi să aducem în faţa fanilor o tânără de perspectivă, Mara Gae, care a reuşit un rezultat remarcabil la US Open, la junioare, şi care promite multe în viitor. Sperăm ca Transylvania Open să fie un moment de cotitură pentru ea.

De altfel, ne dorim ca tinerele jucătoare românce să vină la turneu pentru experienţa întâlnirii cu publicul şi cu gândul că este o şansă extraordinară de a câştiga un turneu acasă”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open, conform News.ro.

Caroline Garcia (câștigătoarea Turneului Campioanelor 2022) și Karolina Pliskova (lideră a clasamentului mondial în iulie 2017) se numără printre jucătoarele care vor participa la Transylvania Open 2023..

Transylvania Open va avea loc în perioada 16-22 octombrie la Cluj-Napoca, se va juca pe hard indoor, turneul face parte din categoria WTA 250, are premii totale în valoare de $259.303, iar campioana en-titre este Anna Blinkova.