​Darren Cahill a susținut-o pe Simona Halep încă de la începutul scandalului de dopaj, iar antrenorul australian a intervenit în momentul în care unul dintre fanii româncei a început să pună la îndoială nevinovăția acesteia.

Simona Halep si Darren CahillFoto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

>> A primit 15 ani de suspendare pentru dopaj, iar acum explică ce ar putea urma pentru Simona Halep

>> Postarea lui Darren Cahill după ce ITIA a suspendat-o 4 ani pe Simona Halep

Darren Cahill: „Simona Halep nu a făcut nimic din ceea ce s-a sugerat în raportul ITIA”

Philip T Boosey, un fan american care administrează pagina „Romanian Tennis” de pe X (fost Twitter), a spus că i-a fost foarte greu să citească raportul ITIA și s-a gândit chiar să-și închidă contul.

Acesta s-a răzgândit după ce „a cercetat modul în care funcționează ITIA”, iar Darren Cahill a reacționat în secțiunea de comentarii.

„Păstrează-ți credința, tinere. Simona nu a făcut nimic din ceea ce s-a sugerat în acel raport. TAS a fost întotdeauna locul potrivit pentru a audia acest caz. Continuă să faci treabă bună” - Darren Cahill pe X.

Fost antrenor al Simonei, Cahill a fost și el audiat de Sport Resolutions. Acesta a vorbit la superlativ despre Simona, precizând că este o sportivă corectă, însă judecătorii i-au transmis faptul că cele comunicate nu vor schimba sub nicio formă verdictul, neavând legătură cu cazul româncei.

De știut:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Primul pas făcut de Simona Halep împotriva firmei care i-a furnizat suplimente contaminate cu Roxadustat

>> Simona Halep îi răspunde Serenei Williams, după ce americanca a atacat-o în scandalul de dopaj

Simona Halep și Darren Cahill, șase ani împreună în circuitul WTA

Simona și Darren au început colaborarea în 2015, cei doi ajungând să lucreze inițial împreună datorită programului Adidas pentru dezvoltarea tinerilor jucători.

Halep și Cahill au lucrat în perioada 2015-2018, iar Simona a reușit să câștige turneul de la Roland Garros (2018) și să ajungă pe locul 1 în ierarhia WTA.

Prima despărțire a avut loc la finalul lui 2018, atunci când Darren a spus că are nevoie de mai mult timp pentru familia sa.

Pe 12 septembrie 2019, Simona anunța revenirea australianului în echipa sa. În vara acelui an, sportiva noastră cucerise titlul la Wimbledon alături de Daniel Dobre, dar și cu ajutorul sfaturilor venite de la analistul sportiv Darren Cahill (ESPN).

Colaborarea celor doi a continuat în 2020, un an în care însă s-a jucat puțin tenis din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, Simona nu a participat nici la US Open.

2021 a fost unul dificil pentru Halep: s-a accidentat la Roma, iar apoi a ratat practic cea mai importantă parte a sezonului: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar despărțirea a fost anunțată pe 22 septembrie.

>> Sorana Cîrstea, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: „Mi-a fost frică să mai iau aspirină”

>> Motivul pentru care Simona Halep nu a făcut încă apel la TAS pentru suspendarea de 4 ani

Darren Cahill, unul dintre cei mai respectați antrenori din circuit

Darren Cahill este un nume foarte important în circuitul mondial al tenisului profesionist.

Australianul a reușit să-l facă pe Lleyton Hewitt cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar pe Andre Agassi cel mai bătrân.

A cucerit de-a lungul carierei alături de elevii săi următoarele titluri de Grand Slam: US Open 2001 (cu Lleyton Hewitt), Australian Open 2003 (cu Andre Agassi), Roland Garros 2018 (cu Simona Halep) și Wimbledon 2019 (cu Simona Halep, a sfătuit-o și a participat la realizarea tacticii).

>> O rivală a Simonei Halep din circuitul WTA laudă ITIA pentru suspendarea dată româncei

>> Fostul medic al naționalei României, despre cazul Simonei Halep: „Eu cred că a știut. Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege”

>> Boris Becker, după cazul Simona Halep: „Jucătorilor din anumite țări li se spune că urmează să fie testați”

>> Ion Ion Țiriac, răspuns acid după postarea Serenei Williams: „Ce fac acești steroizi, 'campioano'?”

>> Ilie Năstase, suspendarea drastică a Simonei Halep și comparația cu cazul Sharapovei