Simona Halep a fost acum câteva zile suspendată oficial pentru o perioadă de 4 ani din tenis după ce a fost găsită vinovată în scandalul de dopaj cu Roxadustat. Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a explicat decizia tribunalului Sport Resolutions și a dezvăluit și care a fost implicarea lui Darren Cahill în acest caz.

Simona Halep si Darren CahillFoto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

Darren Cahill a vorbit la superlativ despre Simona Halep, însă judecătorii i-au precizat că el nu poate face lumină în acest caz

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani pentru dopaj din partea tribunalului Sport Resolutions, iar Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a publicat un dosar de 126 de pagini, ce conține numeroase aspecte din timpul procesului.

În dosar se regăsesc informații cu privire la identitatea persoanelor ce i-ar fi recomandat Simonei suplimentul contaminat, dar și detalii legate de argumentele aduse de fosta lideră mondială în privința neregulilor din pașaportul biologic.

Halep va face apel la TAS în speranța că pedeapsa va fi diminuată sau chiar anulată, însă până atunci, ies la iveală tot mai multe detalii din cazul audierii sale la Londra.

Mai mult decât atât, ITIA precizează în acest dosar faptul că Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei (timp de 6 ani, între 2015 și 2021), ar fi fost și el audiat, chiar dacă nu a avut nicio legătură în cazul de dopaj al sportivei din România.

Acesta a vorbit la superlativ despre Simona Halep, precizând că este o sportivă corectă, însă judecătorii i-au transmis faptul că cele comunicate nu vor schimba sub nicio formă verdictul, neavând legătură cu cazul româncei.

„Domnul Cahill a fost antrenor de tenis al doamnei Halep din martie 2015 până în septembrie 2021. În afară de doamna Halep, el a mai antrenat câțiva jucători de top. El nu a avut nicio implicare în evenimentele din 2022, care privesc acest caz. Declarația sa este, în esență, o referință de caracter pentru doamna Halep.

Domnul Cahill povestește cum a devenit antrenorul doamnei Halep și oferă o relatare elogioasă despre doamna Halep, pe care o descrie ca fiind o profesionistă curată și dedicată, o jucătoare de tenis integră și cu un caracter impecabil. Cu toate acestea, el nu este capabilsă facă mai multă lumină asupra problemelor pe care trebuie să le rezolvăm.” - se arată în acest dosar.

În acest caz, avocații Simonei vor avea de pregătit niște probe mai solide pentru TAS, în ideea de a încerca să răstoarne verdictul dat de tribunalul Sport Resolutions.

>> VIDEO Patrick Mouratoglou, intervenție în direct la CNN: „Simona Halep e o victimă”

De știut:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Simona Halep , suspendată patru ani în procesul de dopaj - Final de carieră?

>> Simona Halep, prima reacție după suspendare: „Sunt şocată şi extrem de dezamăgită / Lupta mea continuă. Voi urma toate căile legale”

>> Ce este Roxadustat, substanța care i-a adus Simonei Halep o suspendare de patru ani

>> Fost antrenor al Simonei Halep, șocat după anunțul suspendării: „Am crezut că în curând o să joace”

>> Reacția celor de la WTA, după suspendarea Simonei Halep: „Este important ca sportivii să cunoască regulile”

>> Ilie Năstase, suspendarea drastică a Simonei Halep și comparația cu cazul Sharapovei

>> Patrick Mouratoglou, după verdictul în cazul Simonei Halep: „Mare păcat. Sper că TAS va vedea adevărul”

>> Mesajul misterios al Serenei Williams după suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep

>> Ion Ion Țiriac, răspuns acid după postarea Serenei Williams: „Ce fac acești steroizi, 'campioano'?”