Principală favorită a turneului WTA 125 de la București, Ana Bogdan (62 WTA) a reușit calificarea în turul al doilea, după ce pierduse primul set în fața italiencei Nuria Brancaccio (207 WTA), scor 5-7, 7-5, 6-3.

Ana BogdanFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Andreea Mitu, Ilinca Amariei, Maria Popa și Anca Todoni, în optimile de finală la WTA București

Ana Bogdan a pierdut primul set în fața Nuriei Brancaccio, dar românca a revenit excelent și în următoarele două și-a asigurat calificarea în optimi, unde o va întâlni pe austraianca Astra Sharma (216 WTA).

Irina Bara (185 WTA) a avut nevoie de doar două seturi pentru a trece de Camilla Rosatello (279 WTA), scor 7-5, 6-1 și se pregătește pentru duelul cu letona Darja Semenistaja (143 WTA).

Și Jaqueline Cristian (98 WTA) s-a impus fără probleme în fața elvețiencei Lulu Sun (200 WTA) și se va duela pentru un loc în sferturile de finală cu Andreea Mitu.

De știut:

  • În optimile de finală ale turneului de la București s-au mai calificat Andreea Mitu, Ilinca Amariei, Maria Popa și Anca Todoni.
  • Patricia Țig și Irina Fetecău au părăsit Țiriac Foundation Trophy încă din primul tur.

Ajuns la cea de-a opta ediție, Țiriac Foundation Trophy se desfășoară la București în perioada 11-17 septembrie, pe zgură și oferă premii totale în valoare de 115.000 de dolari. Face parte din cateogia WTA 125, iar campioana en-titre este Irina Begu.