Aryna Sabalenka a fost învinsă de Coco Gauff în finala US Open 2023, dar sportiva din Belarus se va afla începând de luni pe primul loc în clasamentul WTA.

Aryna SabalenkaFoto: Manu Fernandez / AP / Profimedia

>> Coco Gauff, discurs memorabil după câștigarea US Open 2023 - Mesajul transmis celor care nu au crezut în ea

Aryna Sabalenka și cea mai periculoasă adversară din WTA: Propria persoană

Sabalenka a afirmat că meciul cu Gauff a reprezentat de fapt doar o luptă cu propria persoană și spune că obiectivul ei este să rămână cât mai mult timp în fruntea ierarhiei mondiale.

„În primul set, mi-am gestionat bine emoţiile. M-am concentrat asupra mea, nu asupra publicului sau a adversarei mele. Dar în setul al doilea, am început să mă gândesc prea mult şi mi-am pierdut treptat puterea.

Apoi, ea a început să se mişte mai bine. Iar eu am ratat multe lovituri uşoare. Vestea bună a fost că am fost eu împotriva mea. Vestea proastă este că încă mă lupt eu cu mine.

Probabil de aceea nu sunt prea deprimată în acest moment (de luni va fi numărul 1 WTA). Voi fi, asta e sigur. Sunt foarte mândră de mine, pentru că toţi aceşti ani de muncă grea mi-au permis să devin numărul 1 în lume.

Dar, pentru mine, este vorba de a termina anul ca număr 1 mondial, nu de a deveni numărul 1 mondial şi apoi să ajung pe locul 2 în săptămâna următoare. De aceea, rămân pozitivă şi motivată” - Aryna Sabalenka, după înfrângerea din finala US Open 2023.

>> Modificări importante la vârful ierarhiei WTA după încheierea US Open 2023

Aceasta a fost a doua finală de Grand Slam din cariera Arynei. Ea a câștigat Australian Open 2023 și a ajuns până în semifinale la Wimbledon (2021, 2023) și Roland Garros (2023).