Aryna Sabalenka s-a calificat în premieră în finala US Open, viitoarea lideră WTA fiind nevoită să revină de la 0-1 la seturi și 3-5 cu Madison Keys. În manșa decisivă, sportiva din Belarus a oferit faza zilei: a crezut că a câștigat, dar partida intrase într-un super tiebreak.

Aryna SabalenkaFoto: Frank Franklin II / AP / Profimedia

>> VIDEO Scene incredibile la US Open - Semifinală întreruptă de activiștii de mediu: Și-a lipit tălpile goale de podeaua de pe Arthur Ashe

La scorul de 1-1 la seturi, 6-6 și 7-3 în favoarea sa, Aryna a celebrat victoria și implicit calificarea în premieră în finala US Open 2023.

A uitat însă că în decisiv totul se decide după un super tiebreak, primul la 10. Sabalenka a considerat că a avut câștig de cauză și s-a bucurat pentru calificare.

A fost temperată de echipă, cei din loja sa făcându-i semn că mai are nevoie de trei puncte pentru a obține biletul pentru marea finală de sâmbătă de pe Arthur Ashe.

Sabalenka s-a impus în trei seturi, scor 0-6, 7-6(1), 7-6(10-5), contra americancei Madison Keys.

În cealaltă semifinală, Coco Gauff a trecut de Karolina Muchova, scor 6-4, 7-5.

Momentul în care Aryna Sabalenka a crezut eronat că a câștigat meciul

Sursa video: Eurosport

De știut:

  • În acest sezon, Aryna Sabalenka a bifat prezența în semifinale la toate turneele de Grand Slam. A câștigat Australian Open la începutul anului, dar a pierdut în penultimul act la Roland Garros și Wimbledon.
  • Va fi prima finală pe care Aryna o dispută la US Open.
  • Coco Gauff a mai disputat o singură finală de Grand Slam: Roland Garros 2022 (a fost învinsă de Iga Swiatek).
  • Indiferent de rezultatul finalei de sâmbătă, vom avea o câștigătoare de US Open în premieră.
  • Începând de luni, Sabalenka va fi noua lideră a ierarhiei WTA.
  • De-a lungul timpului, Sabalenka și Gauff s-au întâlnit de cinci ori, scorul fiind 3-2 în favoarea americancei. De menționat însă că în singurul meci jucat în 2023 câștig de cauză a avut Aryna, pe hardul de la Indian Wells: 6-4, 6-0.