Sorana Cîrstea (33 de ani) s-a calificat în optimile de la US Open 2023, sportiva noastră obținând o victorie specială împotriva Elenei Rybakina (a patra favorită și campioană la Wimbledon anul trecut).

Sorana CirsteaFoto: Brad Penner / AP / Profimedia

>> Sorana Cîrstea, calificarea în optimile US Open și secretul victoriei cu campioana de anul trecut de la Wimbledon

>> VIDEO Poveste de viață: În optimi la US Open la 33 de ani și după două nașteri

>> Novak Djokovic, calificare cu emoții în optimile US Open 2023: A revenit de la 0-2 la seturi

Sorana Cîrstea, victorie cu Elena Rybakina la US Open 2023

Pe arena Louis Armstrong, cele două jucătoare au oferit un meci intens, cu răsturnări de scor și cu 66 de lovituri câștigătoare cumulate.

După două ore și 48 de minute, Sorana a avut câștig de cauză, scor 6-3, 6-7(6), 6-4.

Povestea meciului de pe Louis Armstrong dintre Cîrstea și Rybakina

Primul set a fost unul în care diferența a fost făcută de un singur break, cel reușit de Sorana la scorul de 2-1 în favoarea sa. Manșa s-a încheiat cu 6-3, Cîrstea având o evoluție solidă de la lansare.

Al doilea set a avut două breakuri (câte unul de fiecare parte), iar departajarea s-a făcut în tiebreak. Rybakina (24 de ani) a servit mai bine, a fost mai inspirată, s-a desprins la 4-0, dar Sorana a revenit și a restabilit egalitatea (4-4). Finalul de set a fost însă în favoarea Elenei: 8-6.

Decisivul a fost un adevărat recital de breakuri: au fost șapte în total. Cîrstea a condus pe rând cu 2-0, 3-1 și 4-1. Rybakina a revenit până la 4-3, iar apoi au venit trei gamuri câștigate de la retur.

Sorana a fost jucătoarea cu finalul mai bun de meci, iar tabela i-a dat dreptate: 6-4.

Sorana Cîrstea vs Elena Rybakina, rezumat

Sursa video: Eurosport

De știut:

  • Pentru un loc în sferturile de la Flushing Meadows, Sorana Cîrstea se va duela cu Belinda Bencic (campioana olimpică en-titre). Elvețianca a trecut de Lin Zhu (7-6(1), 2-6, 6-3).
  • Această calificare în optimi este cea mai bună performanță din carieră a Soranei la US Open.
  • Pentru parcursul de până acum Cîrstea are asigurat un cec în valoare de 284 de mii de dolari și 240 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În WTA Live, Sorana Cîrstea a înregistrat o urcare de trei locuri, ea aflându-se în timp real pe locul 27 (1570 de puncte).