Stefanos Tsitsipas s-a oprit în turul al doilea al US Open, după o partidă lungă, cu trei tiebreak-uri, pierdută surprinzător în fața elvețianului Dominic Stricker (128 ATP), scor 7-5, 6(2)-7, 6(5)-7, 7-6(6), 6-3.

Stefanos TsitsipasFoto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Stefanos Tsitsipas, eliminat de Dominic Stricker la US Open

Cap de serie numărul 7 la US Open, Tsitsipas nu s-a putut detașa în primul set, primind o replică pe măsură din partea lui Stricker, care s-a impus după un joc de la egal la egal.

Au urmat trei seturi lungi, decise în cele din urmă la tiebreak. Primele două, adjudecate de jucătorul grec, care astfel a reușit să întoarcă soarta partidei, dar al treilea câștigat de surprinzătorul elvețian, care a trimis partida în setul decisiv.

În setul al cincilea, finalistul de la Roland Garros și Australian Open, Stefanos Tsitsipas s-a văzut condus rapid cu 3-0, dar în ciuda celor trei gameuri câștigate, Dominic Stricker a obținut calificarea în turul al treilea.

Partida a durat patru ore și zece minute.

În vârstă de doar 21 de ani, elvețianul ajunge pentru prima dată în turul al treilea al unui turneu de Grand Slam.

US Open 2023 are loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi zi de zi pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.