Organizatorii de la US Open au anunțat programul primei zile de concurs, Sorana Cîrstea urmând să debuteze la Grand Slamul de la Flushing Meadows. Își vor face apariția pe teren și Novak Djokovic și Iga Swiatek, dar și alte nume importante din circuitele ATP și WTA.

Sorana CirsteaFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Sorana Cîrstea și Kayla Day vor juca în primul tur de la US Open

Favorită 30 la New York, Sorana Cîrstea o va întâlni în runda inaugurală pe Kayla Day (91 WTA) în ultimul meci (al patrulea) de pe Terenul 11.

Prima partidă de pe această arenă va începe luni, de la ora 18:00 (ora României), astfel că partida dintre româncă și americancă ar putea avea loc în jurul orei 01:00 (ora României).

Cea mai bună performanță înregistrată de Sorana la US Open este prezența în turul trei (2009, 2019 și 2020).

Câștigătoarea meciului dintre Cîrstea și Day va da în runda următoare peste învingătoarea partidei dintre Anna Kalinskaya (87 WTA) și Katerina Siniakova (47 WTA).

Iga Swiatek și Novak Djokovic debutează la US Open 2023

Poloneza Iga Swiatek (1 WTA) va deschide balul pe arena Arthur Ashe: campioana en-titre o va întâlni luni pe suedeza Rebecca Peterson (92 WTA), de la ora 19:00 (ora României).

Favorit numărul 2 la masculin, Novak Djokovic va debuta la US Open în sesiunea de seară de pe Arthur Ashe. Partida cu Alexandre Muller (85 ATP) va începe marți, în jurul orei 03:30 (ora României).

US Open 2023 va avea loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi LiveText pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.