Gabriela Ruse (166 WTA) a reușit să ajungă în ultimul tur al calificărilor pentru US Open, după ce a învins-o în trei seturi de Dalma Galfi (117 WTA), scor 4-6, 6-1, 7-5.

Gabriela RuseFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dalma Galfi, eliminată de Gabriela Ruse în calificările pentru US Open

Primul set a început sub semnul echilibrului, însă jucătoarea din Ungaria a rupt ritmul cu trei gameuri consecutive câștigate.

Ruse a încercat o revenire, dar în ciuda celor trei mingi de set ratate, Galfi nu a avut emoții.

Setul al doilea a fost total diferit, Gabriela controlând autoritar jocul, iar până la final nu a cedat decât un singur game.

În decisiv s-a jucat pe contre, nicio jucătoare nu a reușit să se detașeze până spre final, când românca a evitat excelent tiebreak-ul și s-a calificat în ultimul tur.

Partida a durat două ore și 12 minute.

În finala calificărilor pentru tabloul principal al US Open, Gabriela Ruse o va întâlni pe ucraineana Dayana Yastremska (111 WTA).

De știut:

  • Pentru calificarea în turul al treilea la Flushing Meadows, Gabriela Ruse și-a asigurat un cec în valoare de 45.000 de dolari.
  • Irina Bara (215 WTA) o va întâlni joi pe japoneza Moyuka Uchijima (173 WTA), în turul al doilea al calificărilor.

Românii acceptați direct pe tabloul de la US Open 2023

Potrivit jurnalistului freelancer Daniel Radu, România are patru sportive acceptate direct pe tabloul principal de la US Open 2023: Sorana Cîrstea (30 WTA), Irina Begu (40 WTA), Ana Bogdan (59 WTA) și Patricia Țig (65 WTA - clasament protejat).

Țara noastră va avea reprezentanți și în probele de dublu: Irina Begu (alături de Anhelina Kalinina), Gabriela Ruse (Marta Kostyuk), Monica Niculescu (Alexa Guarachi) și Victor Cornea (Nikola Cacic).

US Open 2023 va avea loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi LiveText pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.