După Gabriela Ruse, Irina Bara (215 WTA) a reușit și ea accederea în turul al doilea al calificărilor pentru US Open, după ce a învins-o în două seturi pe Noma Noha Akugue (144 WTA), scor 6-2,6-4.

Irina BaraFoto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

Irina Bara a trecut de Noma Noha Akugue în turul întâi al calificărilor pentru US Open

Pas important pentru Irina Bara în calificările pentru tabloul principal al US Open.

Românca a început bine primul set, a condus cu 3-1 și s-a detașat în ciuda unei timide opoziții a jucătoarei germane, iar la final și-a permis să rateze trei mingi de set.

Și actul secund a pornit la fel, Akugue a revenit de la 3-1 și a egalat situația, dar Irina nu i-a acordat nicio șansă și a obținut lejer calificarea.

Partida a durat o oră și 18 minute.

În turul al doilea, Irina Bara o va întâlni pe japoneza Moyuka Uchijima (173 WTA).

De știut:

Românii acceptați direct pe tabloul de la US Open 2023

Potrivit jurnalistului freelancer Daniel Radu, România are patru sportive acceptate direct pe tabloul principal de la US Open 2023: Sorana Cîrstea (30 WTA), Irina Begu (40 WTA), Ana Bogdan (59 WTA) și Patricia Țig (65 WTA - clasament protejat).

Țara noastră va avea reprezentanți și în probele de dublu: Irina Begu (alături de Anhelina Kalinina), Gabriela Ruse (Marta Kostyuk), Monica Niculescu (Alexa Guarachi) și Victor Cornea (Nikola Cacic).

US Open 2023 va avea loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi LiveText pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.