Singurul reprezentant masculin în calificările pentru US Open a părăsit competiția încă din primul tur, în fața australianului Marc Polmans (175 ATP), scor 6(5)-7, 7-6(2), 6-3.

Nicholas David IonelFoto: Laurie Dieffembacq / Zuma Press / Profimedia

Nicholas David Ionel, înfrângere în fața lui Marc Polmans în calificările pentru US Open

După un prim set echilibrat s-a ajuns la tiebreak, unde Nicholas David Ionel (221 ATP) a început perfect și s-a impus cu 7-5.

Polmans a început în forță setul al doilea, a condus cu 3-0, dar Ionel a revenit cu patru gameuri consecutive câștigate.

A urmat un nou tiebreak, unde de această dată australianul a fost superior: 7-2.

În decisiv, românul a început cu 2-0, dar de la 3-1 a urmat recitalul lui Marc Polmans, care a decis soarta partidei cu cinci gameuri consecutive câștigate.

Meciul a durat trei ore și 23 de minute.

Românii acceptați direct pe tabloul de la US Open 2023

Potrivit jurnalistului freelancer Daniel Radu, România are patru sportive acceptate direct pe tabloul principal de la US Open 2023: Sorana Cîrstea (30 WTA), Irina Begu (40 WTA), Ana Bogdan (59 WTA) și Patricia Țig (65 WTA - clasament protejat).

Țara noastră va avea reprezentanți și în probele de dublu: Irina Begu (alături de Anhelina Kalinina), Gabriela Ruse (Marta Kostyuk), Monica Niculescu (Alexa Guarachi) și Victor Cornea (Nikola Cacic).

US Open 2023 va avea loc în perioada 28 august - 10 septembrie, iar cele mai importante meciuri de la Flushing Meadows vor fi LiveText pe HotNews.ro. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Iga Swiatek.