Simona Halep va dispărea din clasamentul WTA, iar verdictul tribunalului Sport Resolutions în cazul de dopaj al româncei întârzie să apară. După ce fosta lideră mondială a fost exclusă de la US Open 2023, situația ei a fost comentată și în Le Figaro.

Simona HalepFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> ITIA lămurește situația de moment a Simonei Halep în procesul de dopaj

Simona Halep și-a pregătit revenirea în încercarea de a influența autoritățile, scrie Le Figaro

Simona a postat mai multe videoclipuri din sala de forță, iar jurnaliștii francezi consideră că a făcut acest lucru pentru a primi cât mai curând un răspuns favorabil.

„Niciun miracol pentru Simona Halep. Suspendată pentru un test doping pozitiv, fostul număr 1 mondial încă nu și-a văzut sancțiunea ridicată și nu va participa la US Open 2023.

La sfârșitul lui iulie, Simona Halep și-a văzut numele trecut pe lista jucătoarelor de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Dar speranța sa a fost de scurtă durată. Luni, fostul lider mondial a fost scos automat de pe listă.

Din octombrie 2022, Halep este suspendată din toate competițiile, după un test pozitiv la Roxadustat, făcut la ultima ediție a US Open. Pentru ca situația să fie și mai rea, au fost raportate nereguli și în pașaportul biologic al sportivei.

În ciuda acestor lucruri, sportiva aflată acum pe locul 1140 în lume spera ca suspendarea să-i fie ridicată. Și-a pregătit revenirea în competiții în ultimele săptămâni, probabil și în încercarea de a influența autoritățile.

În final, nimic nu s-a schimbat. Simona Halep rămâne suspendată până la o decizie definitivă. Jucătoarea de 31 de ani nu a jucat niciun meci în circuit din 29 august 2022” - Le Figaro.

>> Ilie Năstase, pensia specială de militar și comparația cu Simona Halep: „Nu m-a depășit niciodată pe mine”

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Sport Resolutions și ITIA, detalii despre procesul Simonei Halep - Ce urmează pentru fosta lideră WTA

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep