Spaniolul Carlos Alcaraz s-a calificat în sferturile de finală ale Mastersului de la Cincinnati, după o partidă dificilă în fața americanului Tommy Paul, scor 7-6(6), 6(0)-7, 6-3.

Carlos AlcarazFoto: Julian Avram / Icon Sportswire / Profimedia

Tommy Paul, eliminat de Carlos Alcaraz la ATP Cincinnati

Liderul mondial avea palmares negativ în fața lui Tommy Paul (13 ATP) înaintea acestei partide, scor 2-1 pentru american la întâlnirile directe, ultima câștigată în urmă cu o săptămână la Toronto.

Paul a condus cu 5-2 în primul set, spaniolul a revenit excelent cu trei gameuri consecutive câștigate și s-a ajuns la tiebreak, unde Alcaraz s-a impus cu 8-6.

Și setul secund s-a desfășurat tot pe contre, cu răsturnări de scor, iar ibericul a avut șansa să închidă partida, dar a ratat incredibil trei mingi de meci. Ajunși din nou la tiebreak, Tommy Paul a fost magistral: 7-0.

După un început în control din partea lui Carlos Alcaraz, setul al treilea a fost întrerupt de ploaie la scorul de 4-3. La reluare, spaniolul a mai câștigat două gameuri și s-a calificat în sferturi.

Partida a durat trei ore și 14 minute.

Sferturile de finală de la ATP Cincinnati

Carlos Alcaraz (1) vs Max Purcell

Hubert Hurkacz vs Alexey Popyrin

Adrian Mannarino vs Alexander Zverev (16)

Novak Djokovic (2) vs Taylor Fritz (9)

Western & Southern Open (Cincinnati) este o competiție de categorie Masters 1000. Turneul se dispută pe hard în perioada 14-20 august 2023 și are premii totale $6.600.000. Campionul en-titre este Borna Coric.