​Novak Djokovic a făcut pasul în optimile turneului Masters de la Cincinnati, adversarul sârbului accidentându-se în timpul primului set al partidei din turul al doilea.

Novak DjokovicFoto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Alejandro Davidovich Fokina s-a retras din meciul cu Novak Djokovic de la ATP Cincinnati

Meciul a durat doar 40 de minute, Alejandro Davidovich Fokina (23 ATP) acuzând o accidentare la inghinali. Ibericul a cerut inițial un timeout medical, iar apoi a abandonat după ce a pierdut primul set cu 6-4.

„Sper că Alejandro să revină repede pe teren, să se refacă după accidentarea la spate, asta mi-a spus la fileu.

Niciodată nu-ți place să câștigi în felul ăsta, cred că și cei din tribune sunt de aceeași părere. Venind la meci, se așteaptă să vadă o bătălie, se așteaptă să vadă un meci destul de lung.

Desigur, este grozav pentru mine să pot reveni pe teren și să câștig un meci. Evident, am sentimente amestecate cu felul în care s-a terminat. Cu toate acestea, sper să-mi pot îmbunătăți forma zi de zi și să înaintez în turneu prin creșterea nivelului” - Novak Djokovic.

De știut:

  • Nole se va duela în runda următoare a competiției americane cu spectaculosul Gael Monfils (ajuns pe locul 211 mondial, din cauza accidentărilor). Francezul a trecut în două seturi de Alex De Minaur (12 ATP, finalist la Toronto), scor 7-5, 6-4.
  • Monfils este adversarul preferat al lui Djokovic: cei doi s-au întâlnit de 18 ori, iar sârbul s-a impus de fiecare dată (un record în Era Open).

Western & Southern Open (Cincinnati) este o competiție de categorie Masters 1000. Turneul se dispută pe hard în perioada 14-20 august 2023 și are premii totale $6.600.000. Campionul en-titre este Borna Coric.