​Simona Halep este în așteptarea verdictului în contextul scandalului de dopaj, după ce a fost audiată de către tribunalul Sport Resolutions. Victor Hănescu, fostul jucător de tenis, este pozitiv și crede că românca poate reveni în prim-planul tenisului feminin.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>>> Fostul antrenor al Simonei Halep vorbește despre revenirea sportivei pe terenul de tenis

>> EXCLUSIV Patrick Mouratoglou despre cazul Simonei Halep: „Este șocant, niciun jucător nu a fost tratat atât de urât în ultimii 20 de ani” / Cum răspunde la întrebarea dacă va mai fi antrenorul ei

Victor Hănescu crede că Simona Halep este capabilă să își revină după scandalul de dopaj

Veștile proaste continuă să vină pentru Simona Halep.

Fosta lideră mondială așteaptă un verdict în scandalul de dopaj după ce a fost audiată de către tribunalul Sport Resolutions, iar luni a părăsit Top 500 WTA după ce a coborât peste 520 de poziții într-o singură săptămână.

Mai mult decât atât, Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei, a comentat situația pe care o traversează campioana din 2019 de la Wimbledon și s-a declarat șocat de felul cum este gestionat cazul româncei.

Victor Hănescu, fost ocupant al locului 26 în ierarhia ATP, a precizat că este destul de încrezător că Simona va reuși să depășească acest moment dificil pentru cariera ei și a subliniat că dorința și ambiția vor fi armele cu care aceasta va ataca din nou elita tenisului feminin.

„Cred că mai important este să-și încheie ea cazul și să știe ce face mai departe. Acum, că a ieșit din Top 500, cumva ne așteptam la lucrul ăsta și normal că nu e plăcut, mai ales știind că ai fost la cel mai înalt nivel din lume, dar cred că trebuie să rămână pozitivă și să vadă ce poate face în momentul ăsta sau mai departe cu decizia care vine.

Nu prea ai ce să faci mai mult decât atât în momentul ăsta. Și mai cred că indiferent de clasament, dacă vrei să revii și dacă îți place să faci chestia asta în continuare, o să revii. Și eu când eram pe locul 35 și am căzut până pe 800 în lume din cauza unei accidentări, până la urmă am revenit. Dacă ai nivelul și vrei, și ești sănătos, vei reuși.

Pe lucrurile astea trebuie să se concentreze și să sperăm că suspendarea nu va fi prea mare sau poate chiar nu o să fie.” - a fost declarația lui Victor Hănescu, potrivit GSP.

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Sport Resolutions și ITIA, detalii despre procesul Simonei Halep - Ce urmează pentru fosta lideră WTA

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep