​Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis de la finalul anului 2022, iar fosta lideră mondială așteaptă un verdict în scandalul de dopaj după ce a fost audiată de tribunalul Sport Resolutions. Situația Simonei a fost comentată de Adrian Marcu, fostul ei antrenor.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>>> Fostul antrenor al Simonei Halep vorbește despre revenirea sportivei pe terenul de tenis

>> EXCLUSIV Patrick Mouratoglou despre cazul Simonei Halep: „Este șocant, niciun jucător nu a fost tratat atât de urât în ultimii 20 de ani” / Cum răspunde la întrebarea dacă va mai fi antrenorul ei

Adrian Marcu, convins că Simona Halep poate reveni în elita tenisului feminin

Luni, Simona a pierdut aproape toate punctele din clasamentul WTA și a coborât 520 de poziții într-o singură săptămână.

Într-un interviu acordat celor de la Gazeta Sporturilor, Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep, a vorbit despre șansele ca românca să revină în elita tenisului feminin, însă s-a declarat șocat de felul cum este gestionată situația acesteia.

„Mi se pare ireal ce se întâmplă, cu toată amânarea asta. Sincer, nu am mai auzit o situație ca asta în care să se târâie atât și să nu se ajungă la o concluzie. Care o fi ea această concluzie și după, nu știu, și tu încerci să arăți cum a fost de fapt situația.

Acum vine US Open, s-a terminat Montrealul și mai are, nu știu, câteva puncte de la US Open. E clar că în momentul ăsta tu ești la 0 puncte în clasament.

Să fi dat o chestie acum, să zici, e bună pentru mine că mă duc apoi să joc. La cât timp nu a jucat, va fi foarte foarte greu, dar măcar ai o luminiță în față, vine Australia, mă antrenez, joc, dar așa, stai...

Nici nu știu cum s-o trezi, cum s-o simți în fiecare zi. Cum te simți când nu ai nicio idee în ce situație ești. Mă antrenez, nu mă antrenez, habar n-am, nu știu. Ireal ce i se întâmplă.

Eu o văd revenind și jucând foarte bine, la cum o cunoaștem, mai ales acum, când ar avea de dovedit ceva. Simona nu se lasă, ar fi o mare surpriză să se lase, dar sunt sigur că nu o va face.

Mă uit la ce se întâmplă acum în circuitul feminin, sunt sigur că poate ajunge din nou spre sus. O să-i trebuiască o perioadă să intre în ritm, dar la ambiție stă bine.” - a transmis acesta.

>> Președintele FR Tenis și cazul de dopaj al Simonei Halep: „Și dacă ar fi curată, tot o vor sancționa”

Simona Halep a fost audiată de tribunalul Sport Resolutions la finalul lunii iunie și de atunci fosta lideră mondială se află într-un lung proces de așteptare.

Concret, aceștia analizează argumentele prezentate de Simona Halep în ceea ce privește testul pozitiv cu Roxadustat de la US Open 2022.

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Sport Resolutions și ITIA, detalii despre procesul Simonei Halep - Ce urmează pentru fosta lideră WTA

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep