Iga Swiatek a ratat accederea în finala turneului „WTA 1000” de la Montreal, după ce a fost învinsă în semifinale de americanca Jessica Pegula (3 WTA) în trei seturi, scor 6-2, 6(4)-7, 6-4.

Iga SwiatekFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Iga Swiatek, învinsă în semifinale la WTA Montreal – Jessica Pegula, prima finalistă

După patru trofee cucerite în acest an, printre care și cel de la Rolland Garros, Iga Swiatek a părăsit turneul de la Montreal în semifinale.

Primul set a arătat că Pegula a intrat foarte decisă să câștige partida, în timp ce jucătoarea poloneză nu s-a regăsit și a pierdut patru gameuri consecutive.

Iga a început mult mai bine setul al doilea, dar avantajul a fost anulat de jucătoarea americană, care a reușit să îl trimită la tiebreak, unde principala favorită l-a adjudecat, după 7-4.

În setul decisiv, Swiatek a condus cu 2-0 și 4-2, însă din nou a cedat patru gameuri la rând, iar Jessica Pegula s-a calificat în finala turneului.

În acest an, Iga Swiatek a câștigat trofeele de la Doha, Stuttgart, Varșovia și Roland Garros.

În ultimul act de la Montreal, Jessica Pegula va întâlni câștigătoarea dintre Elena Rybakina (4 WTA) și Liudmila Samsonova (18 WTA).

„Omnium Banque Nationale” are loc anul acesta la Montreal, în perioada 7-13 august, face parte din categoria WTA 1000 și oferă premii în valoare de 2.788.468 de dolari. Campioana en-titre la simplu este Simona Halep (2022), în timp ce la dublu s-au impus americancele Coco Gauff și Jessica Pegula.