Felix Auger-Aliassime este considerat de specialiști unul dintre cei mai talentați jucători din noua generație, dar canadianul în vârstă de 22 de ani nu are parte de cel mai reușit sezon și a fost eliminat prematur și de la Toronto Masters.

Felix Auger-AliassimeFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Felix Auger-Aliassime, 11 înfrângeri în ultimele 14 meciuri

În primul tur al competiției canadiene, Felix a fost învins de australianul Max Purcell (78 ATP), chiar în fața propriilor fani, scor 6-4, 6-4.

Pregătit în ultimii doi ani și jumătate de Toni Nadal (unchiul lui Rafa), Felix s-a confruntat recent cu mai multe probleme la genunchi.

După ce a ajuns până în sferturi la Indian Wells (ultimul turneu la care a reușit să lege două victorii), Auger-Aliassime a suferit 10 înfrângeri și a câștigat doar 3 meciuri.

Astfel, Felix (care în noiembrie 2022 se afla pe locul 6 în clasamentul ATP, cea mai bună clasare din carieră) ocupă acum locul 12 în ierarhia mondială și mai poate pierde câteva poziții în această săptămână (în funcție de rezultatele meciurilor de la Toronto).

Rezultatele lui Felix Auger-Aliassime în 2023

Toronto: Turul întâi

Washington: Turul doi (acceptat direct în această fază)

Wimbledon: Turul întâi

Roland Garros: Turul doi

Roma: Turul întâi

Madrid: Turul întâi

Miami: Turul doi

Indian Wells: Sferturi

Dubai: Turul doi

Doha: Semifinale

Rotterdam: Sferturi

Australian Open: Optimi

Adeliade: Turul întâi.

De știut despre Felix Auger-Aliassime

  • Turnee câștigate în carieră (4): Rotterdam, Florența, Anvers și Basel (toate în 2022).
  • Finale pierdute (9): Rio de Janeiro, Lyon, Stuttgart (2019), Rotterdam, Marsilia, Koln (2020), Melbourne, Stuttgart (2021) și Marsilia (2022).
  • Cele mai bune performanțe de la turneele de Grand Slam: semifinale la US Open (2021), sferturi la Wimbledon (2021) și Australian Open (2022) și optimi la Roland Garros (2022).

National Bank Open Presented by Rogers are loc anul acesta la Toronto, în perioada 7-13 august, face parte din categoria ATP 1000, oferă premii totale în valoare de 6.600.000 de dolari, iar campionul en-titre este spaniolul Pablo Carreno Busta.