Japoneza Nao Hibino (136 WTA) a câștigat finala turneului „WTA 250” de la Praga în fața celei de-a patra favorite, Linda Noskova (71 WTA), scor 6-4, 6-1.

Nao HibinoFoto: Michal Cizek / AFP / Profimedia

Nao Hibino, câștigătoare la simplu și dublu la WTA Praga

După ce a trecut în semifinale de românca Jaqueline Cristian luni dimineață, pentru Nao Hibino au urmat finalele de simplu și de dublu, care i-au adus cele două trofee de la Praga.

În finala de simplu, japoneza s-a impus în fața Lindei Noskova din Cehia, la capătul unei partide care a durat o oră și 11 minute.

Dacă în primul set a revenit de la 3-0, Hibino a controlat autoritar setul al doilea, care i-a adus cel de-al treilea trofeu al carierei.

A urmat finala de dublu, unde alături de georgiana Oksana Kalashnikova a obținut victoria în fața americancei Quinn Gleason și a franțuzoaicei Elixane Lechemia, după super-tiebreak, scor 6(7)-7, 7-5, 10-3.

„Livesport Prague Open” a avut loc în perioada 31 iulie - 7 august pe hard, cu premii totale în valoare de $259.303, făcând parte din categoria WTA 250. Campioana en-titre era Marie Bouzkova (la ediția din acest an a fost eliminată în runda inaugurală de Jaqueline Cristian).