Jaqueline Cristian nu a reușit să se califice în finala turneului „WTA 250” de la Praga, sportiva noastră fiind învinsă în trei seturi de Nao Hibino.

Jaqueline CristianFoto: Maksim Konstantinov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jaqueline Cristian, învinsă de Nao Hibino în semifinalele WTA Praga

Meciul din Cehia trebuia să se joace sâmbătă, dar programul a fost perturbat din cauza ploii. Partida a început duminică, dar a fost întreruptă de mai multe ori, ultima dată la scorul de 5-2 și 15-15 în decisiv pentru niponă.

Jaqueline a condus cu 4-1 în primele seturi, dar l-a pierdut pe primul și a avut nevoie de tiebreak pentru a se impune în al doilea. Românca a început decisivul cu break, dar și-a pierdut de două ori serviciul și nu a mai putut reveni.

Japoneza a obținut victoria după două ore și 40 de minute de joc, scor 6-4, (2)6-7, 6-3.

De știut:

  • Ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser, Hibino va juca luni atât finala de simplu (vs Linda Noskova), cât şi pe cea de dublu (alături de Oksana Kalashnikova).
  • Pentru prezența în sferturi, Jaqueline va primi un cec în valoare de $11.276 și 110 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Grație parcursului din Cehia, Cristian se află pe locul 103 în clasamentul WTA Live.

„Livesport Prague Open” are loc în perioada 31 iulie - 6 august pe hard, are premii totale în valoare de $259.303, face parte din categoria WTA 250, iar campioana en-titre este Marie Bouzkova (la ediția din acest an a fost deja eliminată în runda inaugurală de Jaqueline Cristian).