Unui spectator i s-a făcut rău în timpul meciului dintre Coco Gauff și Belinda Bencic de la Washington Open, iar americanca a afirmat că ar fi fost pregătită să intervină dacă ar fi fost nevoie.

Coco GauffFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Coco Gauff, pregătită să acorde primul-ajutor

Tânăra jucătoare americană i-a îndemnat pe fani să urmeze cursurile de resuscitare cardio-respiratorie, care pot ajuta la salvarea de vieți omenești. Coco a afirmat că ea a făcut acest lucru după ce și-a văzut tatăl încercând fără succes să resusciteze o persoană.

Meciul dintre Gauff și Bencic a fost întrerupt pentru scurt timp, dar personalul paramedical a intervenit și meciul a fost reluat.

„La început m-am asigurat că nu era vorba despre ceva cardiac. Tocmai am făcut un curs de resuscitare cardio-respiratorie, așa că, dacă aveau nevoie de mine să intervin, eram pregătită. Am certificatul.

L-am întrebat pe arbitru dacă este ceva cardiac. Sunt sigură că sunt oameni mai profesioniști aici, dar ea a spus că nu era... atunci mi-am dat seama că persoana respectivă va fi probabil bine.

Dar da, toată lumea de pe stadion ar trebui să facă acest curs. A durat 90 de minute. L-am rezervat în timpul zborului de la Wimbledon... este foarte informativ.

Am zis 'OK, trebuie să fac asta'... Am învățat atât de multe. Speram că nu va trebui să fac nimic astăzi, dar dacă s-a ajuns la acest punct, cel puțin am învățat asta” - Coco Gauff, după 6-1, 6-2 cu Belinda Bencic, citată de Reuters.

WTA Washington, programul semifinalelor

Jessica Pegula - Maria Sakkari / sâmbătă, ora 21:00

Coco Gauff - Liudmila Samsonova / sâmbătă, ora 22.30.