​Dominic Thiem nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei, iar joi a fost eliminat în optimile turneului „ATP 250” de la Umag. Campion la US Open 2020, austriacul a fost rugat să realizeze portretul jucătorului perfect de tenis.

Dominic ThiemFoto: Mehdi Taamallah/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dominic Thiem și portretul jucătorului perfect de tenis

Pentru a face acest lucru, Dominic a împrumutat calitățile mai multor jucători care au scris istorie în sportul alb.

 • Forehand: Rafael Nadal

„Poate că uneori nu este atât de evident, pentru că întregul său joc este excelent, dar are un forehand impresionant, mai ales pe zgură, unde le pune foarte multe probleme adversarilor. În ultimii ani, forehandul său a fost cel mai bun, așa că îl voi alege pe el.

 • Backhand: Novak Djokovic

Cel mai bun mod de verifica acest lucru este să joci împotriva lui, să vezi cum are întotdeauna un răspuns pentru orice îi propui, uneori ai impresia că se joacă cu tine.

 • Serviciu: John Isner

Nu mai sunt multe de adăugat aici, puteți vedea cifrele. Din experiența mea, este cel mai dificil serviciu de contracarat pe care l-am întâlnit pe un teren de tenis. Dintre toți jucătorii, nu există altul ca al lui John.

 • Returul de serviciu: Novak Djokovic

Este incredibil modul în care returnează, de multe ori am reușit servicii foarte bune împotriva lui, dar el a făcut întotdeauna ceva pentru a răspunde, nu mulți jucători sunt capabili să facă asta. Nu numai că pune mingea în joc, dar te obligă să lovești într-o situație foarte compromițătoare.

 • Slice: Roger Federer

Pur și simplu, lovitura lui de încheietură este diferită, îmi amintesc ca și cum ar fi fost ieri prima dată când ne-am întâlnit, pe iarbă. Îmi amintesc prima dată când a trimis un slice, a fost oribil pentru mine, mingea a venit cu mult efect, era și un jucător extraordinar de inteligent în schimburi, alegea întotdeauna cea mai bună opțiune.

 • Jocul la fileu: Roger Federer

În primul rând, pentru că a fost unul dintre jucătorii care a jucat cel mai mult la fileu, făcea foarte des pasul în teren. Îmi plăcea să îl urmăresc la voleu, întotdeauna punea mingea într-un loc spectaculos, era o frumusețe să îl vezi executând acea lovitură.

 • Modul în care lovește mingea: Roger Federer

Nimic de spus, îl iau pe Roger.

 • Viteză: Gael Monfils

Este unul dintre cei mai rapizi jucători din circuit, este întotdeauna super amuzant să îl urmărești în competiție, să îl vezi cum ajunge la scurte sau la mingi imposibile, la care doar el poate ajunge.

 • Flexibilitate: Novak Djokovic și Grigor Dimitrov

I-aș pune pe amândoi în același sac, deoarece ambii sunt capabili să ofere mobilitate maximă atunci când concurează, inclusiv acel mod caracteristic de a-și deschide picioarele atunci când urmăresc o minge.

 • Tenacitate mentală: Novak Djokovic și Rafael Nadal

Amândoi sunt la cel mai înalt nivel, cei mai duri doi adversari pe care îi poți găsi pe teren. Dacă ne uităm la statistici, în fiecare sezon, ei ocupă de obicei primele poziții atunci când vine vorba de punctele câștigate sub presiune și în momentele importante.

 • Celebrare: Daniil Medvedev

Ceea ce a făcut în 2021, când a câștigat US Open, este unul dintre cele mai emblematice momente din tenisul din ultimii ani. A meritat-o, acea celebrare este de neuitat. Când am jucat la Turneul Campionilor și a câștigat titlul, îmi amintesc și privirea de pe fața lui, este stilul lui, a mers la fileu și m-a felicitat pentru meci. Este un tip de treabă” - Dominic Thiem, citat de PuntoDeBreak.