Simona Halep (31 de ani, 54 WTA) a fost audiată la Londra în procesul de dopaj, pe 28 și 29 iunie. Sportiva noastră este încă în așteptarea unui verdict, deși acesta ar fi trebuit să fie anunțat în aproximativ două săptămâni de la audieri.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Jurnaliștii de la Tennis World USA titrează: "Simona Halep va părăsi clasamentul WTA, după ce a fost 'ucisă' de ITIA". Ei fac referire la mesajul postat de fostul lider WTA și la faptul că sportiva noastră va dispărea în curând din TOPUL WTA.

"Să nu fiu lăsată să participl la niciun turneu 8 luni de zile. Acum știu că am ratat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Ca să nu mai spun că am pierdut toate punctele și poziția din clasamentul WTA. Nu doar că mi-au 'ucis' reputația, ci și pe mine ca jucătoare profesionistă.", scria Simona Halep, într-un mesaj postat pe Instagram pe 24 mai.

Conform noului clasament WTA, Simona Halep a coborât un loc şi este acum pe 55. Ea va părăsi ierarhia, după ce va ajunge la 0 puncte. Acest lucru se va întâmpla după turneul de la Montreal (9-15 august), pe care sportiva noastră la câștigat în 2022.

Jucătoarea din Constanța va rata întrecerea din Canada și nu își va putea apăra punctele câștigate anul trecut. Astfel,"Simo" va ajunge "pe 0" și va ieși din TOPUL WTA.

"Când va reveni pe teren, Simona Halep va fi nevoită să adune puncte din turneele ITF sau grație unor wild-card-uri, așa cum plănuiește să facă și Caroline Wozniacki, care a decis să revină pe teren.", scriu jurnaliștii de la Tennis World USA.

Citește articolul pe DigiSport