​Mikael Ymer, jucător aflat în prezent pe locul 51 în ierarhia ATP, a fost suspendat 18 luni din tenis, cu toate că nu a picat vreodată în carieră vreun test antidoping, informează ESPN.

Mikael YmerFoto: Kin Cheung / AP / Profimedia

Mikael Ymer, suspendat 18 luni din tenis pentru că a ratat trei teste antidoping în 2021

Suedezul a fost sancționat cu 18 luni de suspendare (un an și jumătate) pentru că a ratat trei teste antidoping (22 aprilie, 10 august 2021 și 7 noiembrie 2021) în decurs de un an de zile (vorbim aici despre o încălcare a regulilor doping).

Conform ITF, cu toate că nu a fost folosit și nici nu a fost acuzat că ar fi folosit substanțe interzise, Ymer a fost suspendat pentru un an și jumătate.

Ymer spune că este nevinovat, iar că decizia este una abuzivă

În vârstă de 24 de ani, Ymer spune că este nevinovat și că a fost prea aspru pedepsit cu toate că nu a folosit vreodată vreo substanță interzisă.

Jucătorul spune că în ianuarie 2022 a fost acuzat oficial de ITF de o potențială încălcare a regulilor antidoping pentru că a ratat trei teste din afara competițiilor într-o perioadă de 12 luni.

Ymer spune că a făcut recurs și a fost declarat nevinovat de un tribunal independent format din trei arbitri (iunie 2022).

ITF a făcut însă recurs, iar Curtea de Arbitraj Sportiv a luat decizia de a-l suspenda pe sportiv pentru o perioadă de 18 luni, povestește suedezul pe rețelele sociale.