Daniil Medvedev a reușit cea mai bună performanță a sa la Wimbledon, după ce a trecut în sferturi de americanul Christopher Eubanks (43 ATP), la capătul unui meci plin de emoții.

Daniil MedvedevFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Christopher Eubanks, eliminat de Daniil Medvedev la Wimbledon

După trei ore de joc, Medvedev s-a impus cu scorul de 6-4, 1-6, 4-6, 7-6(4), 6-1, în fața jucătorului surpriză al turneului.

Jucătorul din Rusia, care evoluează la Londra sub steag neutru, a început bine primul set, a condus în permanență și părea că accesul în semifinale este doar o formalitate de îndeplinit.

Însă setul al doilea americanul a revenit excelent, a dominat și a egalat situația după cinci gameuri consecutive câștigate.

Fostul lider mondial nu s-a trezit nici în setul al treilea, iar Eubanks a preluat conducerea după o prestație solidă.

Setul al patrulea s-a jucat pe contre, de la egal la egal, iar Medvedev a reușit să evite înfrângerea și să îl trimită la tiebreak, unde s-a impus fără mari probleme cu scorul de 7-4.

În decisiv însă, Eubanks nu a mai contat, Medvedev și-a făcut jocul și a profitat din plin de căderea americanului, pentru prima sa calificare în semifinalele de la Wimbledon.

Câștigător la ATP Mallorca în urmă cu două săptămâni, Eubanks a reușit să elimine unul dintre favoriți în optimi, grecul Stefanos Tsitsipas.

Daniil Medvedev va întâlni în semifinale câștigătorul dintre spaniolul Carlos Alcaraz (1 ATP) și danezul Holger Rune (6 ATP).