Marketa Vondrousova a făcut pasul spre semifinalele de la Wimbledon 2023, sportiva din Cehia învingând-o în trei seturi de Jessica Pegula, a patra favorită a Grand Slamului londonez.

Marketa VondrousovaFoto: Simon Dael / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marketa Vondrousova, în semifinale la Wimbledon 2023

Marketa (42 WTA), care în 2019 ajungea până în finala de la Roland Garros, a avut nevoie de aproape două ore pentru a trece de americanca Pegula, scor 6-4, 2-6, 6-4.

Primul set a avut o desfășurare spectaculoasă: Pegula a început mai bine (2-0), Vondrousova a trecut în avantaj (4-2), s-a văzut egalată (4-4), dar a fructificat a patra minge de break din gameul al nouălea și a închis manșa cu serviciul (6-4).

Jessica și-a ridicat nivelul jocului, și-a adjudecat setul secund fără probleme (6-2) și a condus cu 4-1 în decisiv, dar ploaia a întrerupt partida și pe Terenul 1 a fost tras acoperișul.

Pauza a ajutat-o pe Marketa să-și revină, iar cehoaica a câștigat cinci gameuri consecutive și a obținut calificarea în semifinale (6-4).

De știut:

  • Aflată la a cincea participare la Wimbledon, Vondrousova a obținut anul acesta cea mai bună performanță a sa (s-a oprit de trei ori în runda inaugurală și o dată în turul secund).
  • Marketa se va duela pentru un loc în marea finală de la All England Club cu învingătoarea meciului dintre Iga Swiatek (principala favorită) și Elina Svitolina (76 WTA).
  • Grație parcursului de la Wimbledon, Marketa Vondrousova se află pe locul 23 în clasamentul WTA Live. Cehoaica poate urca pe locul 17 (dacă se califică în finală) sau 10 (dacă va câștiga turneul).
  • Jessica Pegula a mai ajuns de trei ori în sferturi la Australian Open, o dată la Roland Garros și o dată la US Open.