Elina Svitolina o va întâlni pe belarusa Victoria Azarenka în optimi la Wimbledon, iar ucraineanca a afirmat că acest meci va fi unul special pentru ea, fiind foarte motivată din cauza războiului din Ucraina.

Elina SvitolinaFoto: Julio Cesar AGUILAR / AFP / Profimedia

>> Război în Ucraina, ziua 501. Evenimentele sunt LiveText pe HotNews.ro.

Elina Svitolina, despre meciul cu Victoria Azarenka: „O mulțime de ucraineni mă vor urmări”

Pentru Svitolina (fost loc 3 WTA), meciurile împotriva jucătoarelor din ţările care susţin invazia Rusiei în Ucraina sunt „diferite”.

„Joc pentru ţara mea la fiecare meci pe care îl joc, iar acesta va fi şi mai special. O mulţime de ucraineni mă vor urmări, mă vor susţine. Voi ieşi pe teren şi voi lupta cu adevărat pentru fiecare punct. Încerc doar să o iau ca pe o mare motivaţie” - Elina Svitolina, citată de News.ro.

Ca şi alte jucătoare ucrainene, Svitolina (28 ani) nu a dat mâna cu adversarele din Belarus sau Rusia de când Ucraina a fost invadată în 2022.

Luna trecută, Elina a fost huiduită la finalul înfrângerii sale din sferturile de finală de la Roland Garros în faţa belarusei Aryna Sabalenka şi şi-a acuzat adversara că a încurajat fanii să reacţioneze astfel, aşteptând la fileu pentru o strângere de mână.

„Cu siguranţă au fost multe neînţelegeri la Paris, pentru că la Strasbourg (la un turneu anterior) toată lumea a înţeles şi poziţia mea, aşa că sper că va fi aceeaşi înţelegere într-un fel din partea publicului britanic” - Elina Svitolina.

Azarenka (33 ani, dublă câștigătoare de Grand Slam) a câştigat toate cele cinci întâlniri anterioare. Ea, împreună cu alte jucătoare din Rusia şi Belarus, au fost interzise la Wimbledon anul trecut, dar li s-a permis să revină anul acesta, atât timp cât nu manifestă sprijin pentru sau nu primesc finanţare de la regimurile lor.

Svitolina a devenit mamă în luna octombrie și nu se aștepta să ajungă atât de departe la All England Club. Elina avea bilete la un concert al lui Harry Styles, duminică, la Viena, dar a scris pe rețelele de socializare că „Wimbledon i-a schimbat planurile”.

De știut:

  • Meciul va avea loc duminică, pe Terenul 1, după alte două întâlniri de simplu. Partidele încep la ora 15:00.
  • Câștigătoarea dintre Svitolina și Azarenka va juca în sferturi împotriva învingătoarei din meciul Iga Swiatek (favorită 1) - Belinda Bencic (14).