Sorana Cîrstea a ajuns pentru a cincea oară în carieră în turul trei de la Wimbledon, iar a 37-a jucătoare a lumii a explicat cum a reușit să o învingă în premieră pe Jelena Ostapenko (campioană la Roland Garros 2017).

Sorana CirsteaFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Jelena Ostapenko „clachează la un moment dat”, spune Sorana Cîrstea

Sportiva din Letonia câștigase primele trei întâlniri cu Sorana, dar românca spune că Jelena „clachează” în momentul în care vede că adversara reușește să facă față stilului ei agresiv de joc.

„O jucătoare pe care nu o învinsesem până astăzi, o jucătoare destul de dificilă, din punctul meu de vedere chiar extrem de dificilă. Am simțit de la ultimul meci, de la Roma, când am pierdut în decisiv, că mă pot apropia de ea, am avut un antrenament la Birmingham împreună, unde la fel am câștigat. Am simțit că de data aceasta o pot bate.

Primul set a fost la un punct, două diferență și a fost normal ca după primul set să fiu frustrată, pentru că simțeam că joc bine, că pot să o bat, dar în același timp scorul era de partea ei.

Am zis că azi nu o să mai repet greșelile din trecut, am zis că nu o să îi mai dau ocazia să fie agresivă, să preia controlul și am încercat să mă gândesc că azi e ziua mea, sunt aici să câștig acest meci și am armele necesare pentru asta.

Este o jucătoare în formă, jucătoarea cu cele mai multe victorii pe iarbă. Știam că va fi un meci dificil, că ea are doar un plan de joc, foarte agresiv, dar azi știam că trebuie să servesc bine și să fiu agresivă, să încerc să dau în retur pe serviciul 2. Este o jucătoare care te poate intimida, dar dacă îi faci față, la un moment dat clachează.

Momentan nu mă gândesc la meciul din turul 3. De ieri, după victoria din primul tur, totul a fost pe repede înainte. Programul a venit la ora 10. Acum am nevoie de o zi ca să aterizez cu picioarele pe pământ, să îmi dau seama ce se întâmplă.

Mâine voi merge la antrenament și vom face planul pentru meciul cu Haddad. Am jucat deja două meciuri cu ea, unul pierdut, unul câștigat. Este o jucătoare în formă, joacă bine pe iarbă, dar momentan mă bucur pentru victoria de azi mai mult și de mâine mă voi gândi la turul 3” - Sorana Cîrstea pentru Eurosport.

Jelena Ostapenko - Sorana Cîrstea 3-1

2023, Wimbledon: 4-6, 7-6(6), 6-4 pentru Cîrstea

2023, Roma: 6-3, 3-6, 6-2 pentru Ostapenko

2017, Beijing: 6-4, 6-4 pentru Ostapenko

2017, US Open: 6-4, 6-4 pentru Ostapenko.

>> ​Sorana Cîrstea explică postarea prin care a stârnit furie pe internet

De știut:

  • Sorana s-a mai calificat în turul trei al competiției de la All England Club la edițiile din 2009, 2012, 2017 și 2021.
  • Pentru un loc în optimi, Cîrstea o va întâlni pe braziliana Beatriz Haddad Maia (13 WTA), care a eliminat-o în turul al doilea pe Jaqueline Cristian.
  • Prin calificarea în turul al treilea, Sorana și-a asigurat un premiu în valoare de 131.000 de lire sterline și 130 de puncte în ierarhia mondială.
  • Grație parcursului de la Wimbledon, Sorana a urcat până pe locul 30 în clasamentul WTA Live.
  • România mai este reprezentată de la Wimbledon de Irina Begu (turul 2) și Ana Bogdan (turul 3).

Wimbledon 2023 are loc în perioada 3-16 iulie, iar HotNews.ro vă ține zilnic la curent cu cele mai noi informații de la All England Club.