Carlos Alcaraz a obținut marți calificarea în turul doi la Wimbledon, după o victorie lejeră în fața lui Jeremy Chardy, scor 6-0, 6-2, 7-5.

Carlos Alcaraz si Novak DjokovicFoto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Carlos Alcaraz, meci excelent în primul tur la Wimbledon - Roger Federer a fost spectator de lux

Carlos Alcaraz a debutat cu dreptul la ediția din acest an de la Wimbledon și l-a învins pe Jeremy Chardy în doar o oră și 55 de minute.

Liderul ATP a fost extrem de încântat de prestația sa și a transmis că obiectivul său este acela de a câștiga turneul.

Ibericul a fost urmărit din tribune de legendarul Roger Federer, de 8 ori campion la All England Club.

„Sunt foarte mulțumit de nivelul meu de joc, de performanța pe care am avut-o astăzi. Cred că am făcut un meci foarte bun, este ceva care mă va ajuta pentru turul următor, deși obiectivul meu este să câștig turneul.

Acesta este principalul obiectiv pentru mine când vin aici, sunt foarte încrezător în acest moment. Principalul obiectiv pentru mine în acest turneu este să îl câștig.” - a transmis Carlos Alcaraz la conferința de presă.

Spaniolul din fruntea ierarhiei ATP nu s-a abținut să discute și despre rivalul său Novak Djokovic.

„Probabil că îmi urmărește meciurile și observă tot ce fac. Sigur că face acest gen de lucruri, deși nu simt că este 100% concentrat pe jocul meu sau pe meciurile mele.

E ca și cum toată lumea vorbește despre mine, deși îi urmăresc și eu meciurile, desigur, deși nu le văd în întregime. Îmi imaginez că și el va face la fel ca mine.” - a încheiat Alcaraz.