Carlos Alcaraz va debuta marți la turneul de la Wimbledon, în ciuda unei accidentări la mușchii adductori, suferită în finala ATP Londra din urmă cu o săptămână.

Carlos AlcarazFoto: Julien Mattia / Xinhua News / Profimedia

Carlos Alcaraz, pregătit să câștige turneul de la Wimbledon

Spaniolul în vârstă de 20 de ani învață rapid din experiențele pe care le acumulează în ritmul agitat pe care îl impune succesul său timpuriu, scrie Mundo Deportivo.

După crampele suferite în partida cu Novak Djokovic la Roland Garros, Alcaraz s-a confruntat cu o accidentare la piciorul drept.

În urmă cu o săptămână, liderul mondial obținea primul titlu al carierei pe iarbă, la ATP Londra, în finala câștigată împotriva australianului Alex de Minaur.

În timpul meciului, Carlos a cerut ajutorul kinetoterapeutului, după ce a simțit dureri, dar a reușit să termine cu bine finala.

Înainte de debutul la Wimbledon, spaniolul s-a antrenat cu un bandaj, iar la conferința de presă a vorbit despre accidentare.

„În acest moment fizic mă simt foarte bine, sunt pregătit să încep la Wimbledon. Nu mai simt durere. Am muncit toată săptămâna ca să nu mai simt aceeași durere ca la Londra”, a declarat acesta.

Carlos Alcaraz va debuta la Wimbledon marți 4 iulie, în partida contra francezului Jeremy Chardy (534 ATP).