Turneul de la Wimbledon va debuta luni, iar sportivii din Rusia și Belarus vor reveni pe terenurile de la Londra, unde li s-a interzis accesul anul trecut.

Iga SwiatekFoto: Jean Catuffe/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Elena Vesnina, critici pentru lidera mondială

Iga Swiatek, lidera clasamentului mondial, a fost una dintre jucătoarele care a susținut cel mai mult interdicția pentru ruși și belaruși, după invazia Ucrainei.

Poloneza nu a ratat niciun moment pentru a-și exprima susținerea pentru sportivele din Ucraina.

Elena Vesnina, jucătoare retrasă anul trecut din circuitul WTA, consideră că lidera mondială exagerează prea mult pe acest subiect.

„Mi se pare că s-a vorbit prea mult despre Wimbledon și despre întreaga situație politică. Dar Swiatek continuă să vorbească despre acest subiect mai mult decât oricine altcineva.

Sunt de părere că multe jucătoare de tenis nu mai vor să ridice acest subiect, dar Iga Swiatek, în calitate de primă rachetă a lumii, consideră că părerea ei este extrem de importantă, și trebuie să și-o exprime constant. Acesta este punctul ei de vedere”, a spus Vesnina. conform Eurosport.

Cea de-a doua favorită la câștigarea turneului de la Wimbledon, belarusa Aryna Sabalenka, a anunțat sâmbătă că nu va mai răspunde întrebărilor jurnaliștilor care au ca temă politica și războiul.

Wimbledon 2023 va avea loc în perioada 3-16 iulie, iar HotNews.ro vă va ține zilnic la curent cu cele mai noi informații de la All England Club.