Simona Halep este în continuare suspendată ca urmare a unui test pozitiv, efectuat pe durata US Open 2022. După ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a amânat în nenumărate rânduri judecarea procesului de dopaj, Simona este tot mai aproape de momentul care îi poate decide cariera.

Simona HalepFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> EXCLUSIV Patrick Mouratoglou despre cazul Simonei Halep: „Este șocant, niciun jucător nu a fost tratat atât de urât în ultimii 20 de ani” / Cum răspunde la întrebarea dacă va mai fi antrenorul ei

>> Ilie Năstase, verdict dur în cazul suspendării Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă”

Nadia Comăneci a transmis că Simona Halep va fi audiată de către Sports Resolutions

Simona Halep trăiește un coșmar după ce în luna octombrie a anului trecut a primit vestea că a fost testată pozitiv la US Open 2022.

Românca încearcă de atunci să își demonstreze nevinovăția, însă Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a amânat de multe ori procesul de dopaj al Simonei.

>>> Simona Halep, devastată după noul mesaj primit de la ITIA - Reacția dură a fostei lidere WTA

Mai mult decât atât, aceeași agenție a anunțat că pe numele Simonei Halep a fost adăugat un nou cap de acuzare, precizând că în pașaportul biologic al sportivei ar exista iregularități.

Potrivit GSP, Simona își va expune în sfârșit argumentele în fața organizației independente Sports Resolutions (for independent de soluționare a litigiilor din sport), iar Nadia Comăneci a anunțat marți că dubla câștigătoare de Grand Slam va merge la Londra.

„Din ce știu, va merge la Londra, la această înfățișare. Mă bucur că poate să vorbească despre ceea ce este important pentru ea.

Să sperăm că acest lucru se va închide ca să își vadă și ea de viață și de carieră. Nu comentez ce este normal, Simona e un om extraordinar, sunt sigură că va ieși bine la sfârșit.” - a transmis aceasta, potrivit sport.ro.

De știut:

  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep